040 588 98 47 toimisto@vinha.net
Etsitkö Eeposta? SIIRRY EEPOKSEEN

”Tykkään pyörähdyksistä ja siitä kun voi tanssia kavereiden kanssa!”

Vinha » Opetus » Tanssilajit » Tanssin varhaiskasvatus

Tanssin varhaiskasvatus

Vauvatanssi ja Taaperotanssi – Tanssia yhdessä aikuisen kanssa

Vinhassa tanssiharrastuksen voi aloittaa jo 0-1-vuotiaana aikuisten ja lasten yhteisessä vauvatanssiryhmässä tai 1-2-vuotiaana aikuisten ja lasten yhteisessä taaperotanssiryhmässä. Molempien ryhmien toiminta perustuu parityöskentelyyn. Yhdessä nautitaan niin liikkumisesta, musiikista kuin yhteisestä vuorovaikutuksesta. Tunneilla tutustutaan tanssin eri elementteihin ja tanssitunnin rakenteeseen, mutta toiminnan pääpaino on yhdessä tekemisessä. Taaperoryhmissä esiintymistä voidaan harjoitella esimerkiksi tuntitilanteissa tai avoimissa ovissa.

 

Perhetanssi – Tanssia yhdessä aikuisen kanssa

Vinha tarjoaa perhetanssia 3–6-vuotiaille lapsille aikuisen kanssa. Perhetanssi perustuu parityöskentelyyn samoin kuin taaperotanssi oppilaiden ikä- ja taitotaso huomioiden. Perhetanssitunti on sekä aikuisen että lapsen tanssitunti. Yhdessä nautitaan niin liikkumisesta, musiikista kuin yhteisestä vuorovaikutuksesta. Perhetanssitunnit luovat hyvän pohjan varsinaisiin tanssiopintoihin. Tunneilla tutustutaan tanssin eri elementteihin ja tanssitunnin rakenteeseen, mutta toiminnan pääpaino on yhdessä tekemisessä.

 

Tanssia lapsiryhmässä

Vinha tarjoaa tanssia lapsiryhmissä 3–6-vuotiaille. Tanssitunneilla lapsi itsenäistyy toimimaan ryhmässä ja omatoimista tanssiharrastusta suositellaan aloitettavaksi silloin kun lapsi on valmis ja halukas jäämään tanssitunnille ilman huoltajiaan. Ryhmässä toimimisen harjoittelu on keskeisessä asemassa kaikilla tanssitunneilla ikäryhmään katsomatta. Opetuksessa tuetaan lapsen omaa luontaista liikkumista ja luovuutta sekä kannustetaan omaan tanssi-ilmaisuun oppilaan ikä ja taitotaso huomioiden. Tanssitunnit luovat hyvän pohjan varsinaisiin tanssiopintoihin. Tunneilla lapsi tutustuu erilaisiin liikkumistapoihin, oman kehon hahmotukseen sekä tilan ja musiikin eri elementteihin.