040 588 98 47 toimisto@vinha.net
Etsitkö Eeposta? SIIRRY EEPOKSEEN

”Baletti tuntuu lempeältä ja kepeältä!”

Vinha » Opetus » Tanssilajit » Baletti

Baletti

Baletin juuret ovat renessanssiajan italialaisten hovijuhlien tanssiesityksissä. Italian ja Ranskan hoveista baletti siirtyi vähitellen näyttämölle, ja 1700-luvulta lähtien baletti levisi muualle Eurooppaan ja Venäjälle. Baletti kehittyi vähitellen itsenäiseksi taidemuodoksi ja 1800-luvun romanttisessa baletissa on nähtävissä piirteitä, jotka nykypäivänä yhdistetään balettiin.

Balettitunnilla harjoitellaan baletin tanssitekniikkaa, erilaisia askel-, hyppy- ja tanssisarjoja, baletin liikesanastoa ja improvisaatiota ikä- ja taitotaso huomioiden. Baletinopetus rakentuu hyvin vahvasti aiemmin opitun kertaamiselle ja vaikeustason sekä yksityiskohtien lisäämiselle.

Vinhassa balettia voi harrastaa omana oppiaineenaan 9-vuotiaasta alkaen. Baletinopetus on suunnattu kaikille, ketkä haluavat tanssia balettia. Perinteisiä baletin tekniikan vaatimuksia keholle sovelletaan kunkin oppilaan kehoa kunnioittaen ja kehoystävällisyys huomioiden. Oma tanssijuus ja improvisaatio korostuvat kaikessa Vinhan opetuksessa. Kärkitossuharjoittelu edellyttää vähintään 12 vuoden ikää, tarvittavia fyysisiä edellytyksiä ja vähintään kahta baletin viikkotuntia.