040 588 98 47 toimisto@vinha.net
Etsitkö Eeposta? SIIRRY EEPOKSEEN

Aina on oikea aika tanssia!

Vinha » Opetus » Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen

Jatkavien oppilaiden jatkoilmoittautuminen tapahtuu Eepoksessa keväisin. Opettajat kirjaavat tuntisuositukset omille oppilailleen seuraavalle lukuvuodelle ennen ilmoittautumisen alkua. Tuntivalinnat tulee joko vahvistaa tai tehdä tilalle omia muutoksia. Ilmoittautuminen uusille oppilaille aukeaa jatkavien oppilaiden ilmoittautumisajan jälkeen, ja tällöin vahvistamattomat ja vapaat paikat ovat uusien oppilaiden varattavissa.

Ilmoittautuminen tapahtuu Eepos-järjestelmän kautta. Lukuvuosi-ilmoittautumisen ajankohta on keväisin. Tämän jälkeen vapaille paikoille otetaan oppilaita pitkin lukuvuotta. Myös täysiin ryhmiin voi ilmoittautua jonopaikalle, tällöin olemme yhteydessä paikan vapauduttua.
Lisätiedot ja paikkakyselyt: toimisto@vinha.net / 040 588 9847.

 ja Täydet ilmoittautumisohjeet lähetetään oppilaille ennen ilmoittautumisen avautumista. Kysy toimistosta lisätietoja!

Alle kouluikäiset:
Alle kouluikäiset ilmoittautuvat ryhmiin lähtökohtaisesti syntymävuoden perusteella.

Ohjeistus 7-vuotiaista alkaen:

7-8-vuotiaat: Tanssistarttiopinnot valmistavat lajiopintoihin
7-8-vuotiaat ilmoittautuvat tanssistarttiopintoihin. Näiden opintojen aikana lapsi saa kokemuksen ja ymmärrystä eri tanssilajien tanssimisesta, mikä antaa hänelle valmiuksia valita itselleen 9-vuotiaana tanssilajin tai -lajit, jonka / joiden tunneilla hän jatkaa tanssiopintoja. Tanssistartissa pääsee tutustumaan balettiin, hip hopiin, jazztanssiin ja nykytanssiin.

9-vuotiaat: Tanssilajivalinta on ajankohtainen
9-vuotiaat siirtyvät syksyllä lajikohtaisiin opintoihin. Oppiaineeksi voi valita baletin, hip hopin, jazztanssin, nykytanssin tai jonkin näiden lajien yhdistelmän. Valitsemalla useamman tanssin viikkotunnin, oppilas lähtee kerryttämään laajan oppimäärän opintokokonaisuutta.

Valinta yleisen ja laajan oppimäärän välillä tehdään noin 9-10-vuotiaana. Yleisen oppimäärän oppilaalla on yksi tanssitunti viikossa. Laajassa oppimäärässä oppilaalla on kaksi-kolme viikoittaista tanssituntia. Mikäli haluat lisätietoja oppimääristä ja omien opintojen etenemisestä, ota yhteyttä opintoasioissa auttavaan Emiliaan, emilia@vinha.net, puh. 0400 240 002

7-vuotiaista alkaen: Suosittelemme kahta viikkotuntia, toinen lajitunti tai esitysryhmä
Suosittelemme 7-vuotiaista alkaen kahta tanssin viikkotuntia. Toinen viikkotunti voi olla toinen lajitunti tai myös esitysryhmän tunti. Eri toimipaikoissa on tarjolla esitysryhmiä alakouluikäisille.

Esitysryhmässä tutustutaan esityksien kokoamiseen ja harjoitteluun. Esiintymistä harjoitellaan niin tunneilla kuin opiston omissa esityksissä ja toimialueen tapahtumissa. Mahdollisuuksien mukaan ryhmä voi osallistua myös kauempana järjestettäviin tanssi- ja taidetapahtumiin. Esitysryhmän esityksissä painottuu nykytaide ja nykytanssi.

 

Lukuvuosi ja loma-ajat
Tanssitunteja järjestetään 17 viikkona lukukaudessa (syksy / kevät). Täydentävien opintojen TOP-tuntien kokoontumiskertojen määrä vaihtelee sisällön mukaan. Syyslukukausi alkaa elokuussa viikolla 33, maanantaina. Kevätlukukausi alkaa tammikuussa viikolla 2 tai 3 (vuonna 2025 viikolla 3).

Lukuvuoden loma-ajat:
Syysloma viikolla 42
Itsenäisyyspäivä
Talviloma viikolla 8
Pääsiäisloma
Vappuaatto ja vappupäivä
Helatorstai