040 588 98 47 toimisto@vinha.net
Etsitkö Eeposta? SIIRRY EEPOKSEEN

Tervetuloa tanssimaan lukuvuonna 2023-2024!

15.06.2023 | Tiedote, Yleinen

Tässä tiedotteessa:
Tiedotus ja yhteystiedot
Toimipaikat tulevana lukuvuonna 2023-2024
Lukuvuoden tärkeät päivämäärät ja loma-ajat
Lukuvuoden esitykset
Vinha mukana tapahtumissa elokuussa
Ensimmäistä kertaa tanssitunnille ja tanssituntiohjeistus
Vapaaoppilaspaikan tai harrastustuen hakeminen

Hei kaikille!

Vinhan tanssivuosi 2023-2024 on alkamassa ja tanssitunnit käynnistyvät ma 14.8. alkaen. Tervetuloa mukaan tanssimaan!

Lukuvuoden 2023-2024 teemana on Muutoksen tanssi!, jonka myötä Vinhassa jatketaan edelleen ympäristön tutkimista painottuen erilaisiin muutoksiin, sekä tarkastellaan muutosta yleisenä ilmiönä tanssin keinoin monista eri näkökulmista. Muutoksen tanssi! -teema nivoutuu myös lukuvuoden aikana jatkuvaan Muutoksentanssijat -Erasmus+ -hankkeeseen. Muutoksen äärellä ollaankin jo tätä tiedotetta kirjoittaessa Vihdin kirkonkylän uusissa toimitiloissa Kirkkoniemessä.

Tässä tiedotteessa löydät tärkeitä tietoja Tanssiopisto Vinhan toiminnasta ja lukuvuoden 2023-2024 asioista.

Vauhdikasta tanssivuoden alkua kaikille ja nähdään tunneilla!

Terveisin: Varpu, Emilia, Sara ja koko Vinhan henkilökunta 

Tiedotus ja yhteystiedot
Opiston tiedotus on sähköisessä muodossa ja viestit lähtevät Eepokseen ilmoitettuihin sähköposteihin. Opettajien yhteystiedot päivittyvät nettisivuillemme https://vinha.net/henkilokunta/ . Sekä oppilastiedotteet että opettajakohtaiset tiedotteet löytyvät opiston nettisivuilta tiedote-osion alta https://vinha.net/ajankohtaista/tiedotteet/ Opettajat vastaavat puhelimeen ja viesteihin pääsääntöisesti opetuspäivinään. Mahdolliset tuntipoissaolot ilmoitetaan suoraan omalle opettajalle, ja tuntimuutokset tai -peruutukset tulee tehdä opiston toimistoon. Jatkavien oppilaiden peruutukset tulee tehdä ennen kauden alkua, ja tunti- ja lajikohtaiset muutokset kahden viikon kuluessa kauden alettua. Kaikki muutokset tulee tehdä opiston toimiston kautta (toimisto@vinha.net).

Toimipaikat lukuvuonna 2023-2024

Karkkila, Nyhkälän koulu (Huhdintie 13, 03600 Karkkila)
Nyhkälän tanssisaleille kuljetaan Huhdintien puolelta päiväkohtaisten koodien avulla. Lähetämme koodit ja kulkuajat oppilaille viikolla 32.

Lohja, Karnaistenkatu (Karnaistenkatu 40 A, 08100 Lohja) 
Lohjan toimipisteeseen kuljetaan Rantapuisto-tien puolelta.

Nummela, Kuoppanummen koulu (Kuoppanummentie 18, 03100 Nummela)
Kuoppanummen koulun tanssisaliin (2. krs) kuljetaan jäähallin puoleisen alaoven kautta. 

Vihdin kirkonkylä, Kirkkoniemen kulttuurikeskus (Kirkkoniementie 8, 03400 Vihti)
Syksyn alkaessa Vihdin kirkonkylällä Vinhan tunnit siirtyvät Kirkkoniemeen. Kulku tanssitunneille tapahtuu lukuvuoden 2023-2024 aikana poikkeuksellisesti Kirkkoniementien puolelta sivuovesta.

Lukuvuoden tärkeät päivämäärät
Lukujärjestyksen mukaista opetusta pidetään 17 kertaa syyslukukaudella ja 17 kertaa kevätlukukaudella.     

Syyslukukausi alkaa viikolla 33, ma 14.8.2023 
Syysloma viikolla 42 (16.-22.10.)
Itsenäisyyspäivä ke 6.12., ei opetusta
Kevätlukukausi 2024 alkaa viikolla 2, ma 8.1.2024
Talviloma viikolla 8 (19.-25.2.)
Pääsiäisloma 29.3.-1.4., ei opetusta
Vappu ke 1.5., ei opetusta
Helatorstai 9.5., ei opetusta

Jatkavien oppilaiden peruutukset tulee tehdä ennen kauden alkua ja tunti- ja lajikohtaiset muutokset kahden viikon kuluessa kauden alettua. Kaikki muutokset tulee tehdä opiston toimiston kautta (toimisto@vinha.net).

Lukuvuoden esitykset
Kaikki ryhmät esiintyvät vähintään kerran lukuvuoden aikana ja ryhmäkohtaiset esiintymispäivät tiedotetaan lähempänä. Vihdissä tanssivat oppilaat esiintyvät tulevana lukuvuonna joko Karkkilasalissa tai Laurentius-salissa, koska Vihtiin Kirkkoniemeen suunniteltu esiintymistila ei luultavasti ehdi valmistua ensi kevääksi.

Tulevan lukuvuoden esityspäivämäärät:

Pe-la 1.-2.12.2023 Lukiodiplomi, kenraaliharjoitus ja esitykset, Karkkilasali
Pe-la 12.-13.4.2024 Muutoksen tanssi! -kenraaliharjoitus ja -esitykset, Karkkilasali
Pe-la 26.-27.4.2024 Muutoksen tanssi! -kenraaliharjoitus ja -esitykset, Laurentius-sali

Vinha mukana tapahtumissa elokuussa
Vinha on mukana seuraavissa toimialueen tapahtumissa elokuussa 2023.

Pe 18.8. klo 17-19 Vinha Goes 50´s – Tapahtumien ilta Lohjalla
Vinhan tiloissa Karnaistenkadulla koko perheen tapahtuma. Tervetuloa!
La 19.8. klo 10-15 Leijat Nummelan Satumetsän yllä -tapahtuma Nummelassa
Nummelan lentokentällä ja sen läheisyydessä Tarmon majalla koko perheen tapahtuma. Tervetuloa!
La 26.8. klo 10-16 Wuosisatamarkkinat Vihdin kirkonkylällä
Vihdin taiteen perusopetuksen toimijat esittelevät toimintaansa ja Vinhan ryhmiä esiintyy klo 11 esiintymislavan edessä.

Ensimmäistä kertaa tanssitunnille ja tanssituntiohjeistus

Oletko tulossa itse ensimmäistä kertaa tunnille tai oletko tuomassa tanssista innostunutta lasta tanssitunnille? Harrastuksen aloittaminen on iso juttu, onnea päätöksestä! Voit valmistautua ensimmäiseen tuntiin tutustumalla etukäteen opiston tanssituntiohjeistukseen.

Kolmevuotiaasta alkaen tanssioppilaat tanssivat tunneilla ilman huoltajaa. Pyrimme siihen, että tunneille osallistutaan ilman huoltajaa jo ensimmäisestä tanssitunnista alkaen. Asiasta on hyvä jutella kotona lapsen kanssa jo etukäteen ja ensimmäisen tunnin ajaksi huoltajan on hyvä jäädä odottamaan toimitilan välittömään läheisyyteen siten, että on puhelimitse tavoitettavissa.

Iloista ensimmäistä tanssituntia!

TANSSITUNTIOHJEISTUS

Saavuthan tanssitunneille ajoissa

Pääsääntöisesti yli 10 minuutin myöhästymisen jälkeen tunnille ei voi osallistua, koska lämmittelyosio on ohi. Myöhästymisistä on hyvä ilmoittaa etukäteen omalle opettajalle.

Muistathan käydä vessassa ennen tuntia. 
Erityisesti pienimmät oppilaat on hyvä muistaa käyttää vessassa ennen tunnin alkua. 

Ilmoitathan poissaoloista toimistoon tai omalle opettajalle.
Erityisesti esiintymispoissaoloista on hyvä ottaa yhteyttä hyvissä ajoin, jotta ryhmä osaa ottaa harjoitellessa huomioon mahdollisesti muuttuvat kuviot ja paikat.

Haethan oppilaan ajoissa tunnilta.
Oppilaat tulee hakea tunnilta ajoissa, sillä opettajilla ei ole tuntien väleissä taukoja. Jos huomaat eteisessä alle kouluikäisen oppilaan ilman huoltajaa, tuothan hänet takaisin tanssisaliin.

Kerrothan tarvittavista tiedoista opettajalle.
Opettajien on hyvä olla tietoisia, jos oppilaalla on esimerkiksi terveyteen tai oppimiseen liittyvää erityisyyttä, joka olisi hyvä huomioida tanssitunnilla.

Opettajat ohjeistavat juomapullokäytännöistä ryhmä- ja tuntikohtaisesti. 
Janojuomaksi suositellaan vettä ja juomapulloksi sellaista pulloa, jonka oppilas osaa avata itse.

Annathan tanssirauhan toisille.
Salien ulkopuolella odotetaan rauhassa oman tunnin alkua. Huoltajat pitävät huolen, että odottelu sujuu rauhallisesti ja hyvässä ilmapiirissä.

Pukeudu mukavaan ja joustavaan liikunta-asuun.
Tanssitunnin ajaksi kellot ja korut kannattaa ottaa pois, pitkät hiukset laitetaan kiinni ja puhelin äänettömälle. Arvotavarat voi ottaa mukaan tanssisaliin. Alle kouluikäisten tanssitunneilla sekä 7-8-vuotiaiden tanssistarttitunneilla liikutaan paljain jaloin. Muiden ryhmien kohdalla opettajat ohjeistavat tuntikohtaisesti pukeutumisesta ja mahdollisista jalkineista.

Vapaaoppilaspaikan tai harrastustuen hakeminen
Tanssiopistossa myönnetään tarvittaessa vapaaoppilaspaikkoja tai harrastustukea. Ensi lukuvuoden tai syyslukukauden osalta vapaaoppilaspaikka hakuaikaa on jatkettu 31.8. asti. Vapaaoppilaspaikkaa voit hakea lähettämällä vapaamuotoisen hakemuksen vt. rehtorille Varpu Asialalle osoitteeseen varpu@vinha.net. Paikoista ja tuesta päättää tanssiopiston johto yhdessä hallituksesta vuosittain erikseen nimetyn edustajan kanssa. Päätökseen vaikuttavat sekä oppilaan taloudellinen tilanne että opintomotivaatio.

Hakijalla tulee olla oppilaspaikka ennen vapaaoppilaspaikan hakemista. Lisää tietoa vapaaoppilaspaikasta löytyy nettisivuiltamme täältä https://vinha.net/opetus/maksut/ 

 

Muut tiedotteet:

Vinhan oppilastiedote, toukokuu 2024

Tässä tiedotteessa:Tanssituntien päättyminenUusien oppilaiden ilmoittautuminen lukuvuodelle 2024-2025 alkaaMuutoksen tanssi -esitysten taltioinnitKohti muutosta - tapahtumapäivä nuorille 11.5.Kesän 2024 leirien ilmoittautuminen on aukiHallituksen terveiset:...

lue lisää

Esitystiedote: Hip hop 1, Vihti

Muutoksen tanssi -esitystiedote 03.04.2024 Hei, Tanssiopisto Vinhan kevään Muutoksen tanssi -esitykset pidetään huhtikuussa lauantaina 27.4. klo 12.30 ja klo 15.00 Lohjalla (Laurentius-salissa, Kirkkokatu 6, 08100 Lohja). Tässä tärkeää tietoa esityksestä ja...

lue lisää

Esitystiedote: Hip hop 2, Vihti

Muutoksen tanssi -esitystiedote 03.04.2024 Hei, Tanssiopisto Vinhan kevään Muutoksen tanssi -esitykset pidetään huhtikuussa lauantaina 27.4. klo 12.30 ja klo 15.00 Lohjalla (Laurentius-salissa, Kirkkokatu 6, 08100 Lohja). Tässä tärkeää tietoa esityksestä ja...

lue lisää

TanssiopistoVinha