040 588 98 47 toimisto@vinha.net
Etsitkö Eeposta? SIIRRY EEPOKSEEN

Meidän meri Tanssin talossa

20.06.2022 | Blogi, Emilia

Toukokuussa olimme 5- ja 6-vuotiaiden oppilaitteni kanssa esiintymässä Tanssin talossa Helsingissä Suomen tanssioppilaitosten liiton 40-vuotisjuhlanäytöksessä. Mukana oli 19 oppilasta kolmesta eri ryhmästä. Meitä opettajia oli minä ja Varpu, lisäksi tärkeitä apuvanhempia oli viisi.

Karkkilasta mukana oli Tanssi 5-vuotiaat ja Tanssi 6-vuotiaat. Heidän kanssa olin tehnyt esitystanssia jo viime syksynä, ja kumpikin ryhmä esitti tanssin Karkkilasalin näytöksessä marraskuussa. Tänä keväänä harjoittelimme samaa tanssia Vihdin 5-vuotiaiden kanssa ja he esittivät sen kevätnäytöksessä Nummelassa.

Esitystanssi oli Meidän meri, samannimiseen Aili A. Ikosen esittämään kappaleeseen. Inspiraationa koreografiaan oli Vinhan kuluneen lukuvuoden teema, Yhteinen ympäristö. STOPPin näytökseen valittiin esiintyvät ryhmät videotallenteiden perusteella. Suureksi iloksemme Meidän meri valittiin mukaan! Pidimme heti samana päivänä tiedon saatuamme Varpun kanssa pikaisen palaverin tapahtuman käytännön järjestelyistä. Toukokuussa pidimme kolmet yhteisharjoitukset oppilaille. Harjoitukset menivät mukavasti. Itse koreografia oli jo kaikille tuttu, joten näissä treeneissä harjoittelimme ison ryhmän kanssa tanssimista ja uusia tanssipaikkoja, sekä sovitimme vaatteet kaikille. Housuja löytyi kaikille ennestään, samoin sinisiä huiveja saatiin tarpeeksi opiston eri toimipisteistä. Paidat tuunattiin tätä esitystä varten vanhoista t-paidoista. Ne värjättiin ensin tummansinisiksi ja sitten muokattiin kietaisumallisiksi. Lopputuloksesta puvustuksen osalta tuli oikein toimiva.

Esityspäivänä meillä oli ensin oma lavaharjoitusaika Tanssin talolla ja sen jälkeen oli kaikkien esitysten kenraaliharjoitus, jota esiintyjät saivat seurata katsomosta käsin. Esitys oli noin tunnin mittainen ja oppilaat jaksoivat katsoa sen hienosti! Tämän jälkeen olikin evästauon aika. Vielä ennen esitystä laitoimme Varpun kanssa kaikille odotetut esityksen taikakimalteet poskipäille ja sitten menoksi. Esitys meni aivan superhienosti! Harjoitukset olivat menneet jo niin hyvin, että mietin voiko esitys mennä yhtä hyvin, mutta se oli jopa parempi. Kauniin kimaltava ja aaltoileva Meidän meri valloitti Pannuhallin näyttämön ja sai raikuvat aplodit yleisöltä.

Kaiken kaikkiaan esitysreissu oli onnistunut opettajan näkökulmasta. Suuret kiitokset kuuluvat perheille, jotka mahdollistitte lapsille tämän unohtumattoman reissun. Erityiskiitos myös apuvanhemmille ja Varpulle <3

Muut artikkelit:

Kesätyöntekijöiden kuulumiset

Kesätyö Tanssiopisto Vinhassa Lohjan toimipisteessä Moi! Olemme Vinhan 2024 kesätyöntekijät Sofia ja Olivia ja kerromme meidän kesätyökokemuksestamme Vinhalla. Kesätyömme alkoi perehdytyksellä, missä saimme tarvittavia tietoja ja pääsimme suunnittelemaan ensimmäistä...

lue lisää

Esitysten iloa – pitkästä aikaa!

Juuri päättynyt lukuvuosi oli jälleen kerran ainutlaatuinen. Tällä kertaa ainutlaatuisuus johtui siitä, että pääsimme pitkän tauon jälkeen järjestämään aivan tavallisia esityksiä - yleisön edessä! Syksyllä 2021 Vinhan oppilasnäytös Karkkilassa oli ensimmäinen...

lue lisää

Lempeydestä

 Kuvittele, että alusta jolla olet on pehmeä. Niin pehmeä, että siihen painautuu kehosi jälki. Anna hengityksesi syventyä ja hidastua aavistuksen. Pysähdy hetkeksi. Hengitä rauhassa sisään ja ulos. Joku toinen pysähtyi myös lukiessaan tätä samaa tekstiä. Saitte kokea...

lue lisää