040 588 98 47 toimisto@vinha.net
Etsitkö Eeposta? SIIRRY EEPOKSEEN

Yhteinen ympäristö -teema näkyy ja kuuluu tunneilla sekä tulevissa esityksissä

04.02.2022 | Blogi, Saana

Talvinen tervehdys!

 

Tuntuu että kevätkausi on vasta päässyt aluilleen, mutta ajatus on kuitenkin jo tulevissa Yhteinen ympäristö -esityksissä. Huhti- ja toukokuussa Lohjan, Vihdin ja Nummelan toimipisteiden oppilaat pääsevät  esiintymään pitkän odotuksen jälkeen.

 

Olen tunneilla ideoinut oppilaiden kanssa miten me lähestyisimme koreografiassa Yhteinen ympäristö -teemaa. Olemme puhuneet erilaisista elinympäristöistä ja siellä asuvista eläimistä, luonnonilmiöistä sekä mm. kierrätyksestä. Ja kuten Jonna aiemmassa blogissa kirjoitti yhteisen ympäristön teemasta sosiaalisen ympäristön vinkkelistä, olemme myös olleet aiheen parissa. Miten jokainen meistä on tärkeä osa ryhmää ja tuo tunnille aina oman panoksensa. Meidän ryhmä ja tanssisali on myös tärkeä ympäristö.

 

Vaikka teemasta  voi helposti nousta ahdistaviakin ajatuksia esimerkiksi ilmastonmuutokseen liittyen, voi aihetta lähestyä myös positiivisen kautta. Tutustuessamme erilaisiin ympäristöihin voimme toivon mukaan lisätä arvostusta luonnon monimuotoisuutta kohtaan. Maapallo on täynnä mitä hienoimpia paikkoja, ihan se meidän tuttu lähimetsä mukaan lukien. Ja miten inspiroiva paikka se metsä onkaan! Pidetään siitä yhdessä huolta!

Tästä hyvä esimerkki on myös esityksissä toteutettava hyväntekeväisyyslippu: lipun oston yhteydessä voi halutessaan lahjoittaa rahaa Vinhan oppilaiden valitsemaan suojelukohteeseen. Uusista kohteista oppilaat pääsevät äänestämään lähempänä kevään esityksiä. (Saimaannorpan suojelutyö voitti syksyn äänestyksen.)

 

Lukukauden alussa syksyllä Yhteinen ympäristö aiheena oli mielenkiintoinen ja hyvin tässä ajassa kiinni. Samaan aikaan se kuitenkin aiheutti minulle hiukan päänvaivaa miten tuoda tätä teemaa esille pedagogisessa työskentelyssä sekä tulevissa esityksissä. Onneksi pääsimme yhdessä opettajien kanssa ideoimaan ja puhumaan teemasta. Se olikin inspiroivaa ja ajatuksia herättävää miten monelta kantilta tätä teemaa voi käsitellä. Tämän aiheen ympärillä voisi viettää seuraavankin lukukauden! 

 

Palataanpa vielä esityksiin. Syksyn oppilasnäytöksessä katsojia vietiin mm. merelliseen maailmaan, tuhkapilveen, sademetsään ja jääkarhujen luokse. Aiheina oli myös tulevaisuus sekä ryhmän yhteinen me-henki. En paljasta vielä kaikkea mutta uskallan sanoa, että tulevissa esityksissä nähdään ainakin uhanalaisia lumileopardeja sekä tanssia kierrätysteeman ympärillä. 

Odotan innolla mihin kaikkialle tulevat esitykset meidät vievätkään!

 

Muut artikkelit:

Kesätyöntekijöiden kuulumiset

Kesätyö Tanssiopisto Vinhassa Lohjan toimipisteessä Moi! Olemme Vinhan 2024 kesätyöntekijät Sofia ja Olivia ja kerromme meidän kesätyökokemuksestamme Vinhalla. Kesätyömme alkoi perehdytyksellä, missä saimme tarvittavia tietoja ja pääsimme suunnittelemaan ensimmäistä...

lue lisää

Esitysten iloa – pitkästä aikaa!

Juuri päättynyt lukuvuosi oli jälleen kerran ainutlaatuinen. Tällä kertaa ainutlaatuisuus johtui siitä, että pääsimme pitkän tauon jälkeen järjestämään aivan tavallisia esityksiä - yleisön edessä! Syksyllä 2021 Vinhan oppilasnäytös Karkkilassa oli ensimmäinen...

lue lisää

Meidän meri Tanssin talossa

Toukokuussa olimme 5- ja 6-vuotiaiden oppilaitteni kanssa esiintymässä Tanssin talossa Helsingissä Suomen tanssioppilaitosten liiton 40-vuotisjuhlanäytöksessä. Mukana oli 19 oppilasta kolmesta eri ryhmästä. Meitä opettajia oli minä ja Varpu, lisäksi tärkeitä...

lue lisää

Opettaja