040 588 98 47 toimisto@vinha.net
Etsitkö Eeposta? SIIRRY EEPOKSEEN

Esityskuvat: Tanssi väreissä!

09.05.2019 | Blogi, Sara

Huhtikuun 13. päivä pidettiin Tanssiopisto Vinhan kevätesitykset. Laitan tähän postaukseen kuvia ihastuttavista esityksistä, mutta sitä ennen käytän tilaisuuden hyväkseni ja kerron hieman mietteitäni.

Aloitin Vinhan toimistolla tammikuun viimeisinä päivinä eli takana on nyt reilu kolme kuukautta vinhaa menoa. Tähän lyhyeen aikaan on mahtunut kyllä paljon!
Päällimmäisenä mieleen ovat jääneet kaikki kohtaamiset teidän, eli oppilaiden ja oppilaiden vanhempien kanssa. On ollut upeaa nähdä, miten hyvällä mielellä ja vireellä olette mukana menossa. Kiitos! Erityiskiitokset kaikille talkoolaisille niin esityksissä kuin muissakin tapahtumissa: teistä on ollut valtava apu. 

Olen viihtynyt Vinhassa todella hyvin. Opettajat ovat kaikki hurjan mukavia – senhän te jo tiesittekin. Nyt keväällä kaksi lapsistani on aloittanut Vinhan tunneilla – yksi kanssani perhesirkuksessa ja toinen sitten itsekseen tanssistarttilaisena. On ollut hyvä nähdä myös tämä puoli Vinhasta! Kumpikin on viihtynyt tunneilla niin hyvin, että syksylle on jo ilmoittauduttu jatkamaan. (Muistattehan käydä ilmoittautumassa NYT, sillä lukujärjestyksiä rakennetaan parhaillaan! Linkki ilmoittautumisiin on TÄSSÄ )

Olen päässyt tekemään toimistotyön lisäksi Vinhassa vaikka ja mitä. Olen ollut kahvittamassa, tanssivideokuvauksia seuraamassa ja esityksissä valokuvaamassa. Sydäntäni lämmittää erityisesti se, että olen voinut ottaa valokuvaamisen mukaan tähän työhön: olen harrastanut kuvausta kymmenisen vuotta ja rakastan erityisesti dokumentaarista kuvausta. Viimeiset 7 vuotta olenkin taltioinut oman perheeni elämää päivittäin, ”päivän kuva”- teemalla. Täytyy sanoa, että vuoden 2019 kuvissa tulee näkyville vahvasti myös Vinha! 

Nyt sitten aiheeseen. Olin oikein innoissani, kun pääsin seuraamaan tämän kevään esityksiä. Niihin valmistauduttiin pitkään ja hartaasti. Perjantaina pidettiin koko illan kenraaliharjoitukset, jotka näin kokonaisuudessaan siinä lipunmyynnin ohessa. Suunnittelin samalla hieman seuraavan päivän kuvausta: totesin esimerkiksi, että ehdottomasti haluan Karkkilan Urban 3- ryhmästä myös sivulta kuvia, ja että Vihdin tanssistarttilaisten Ninja GO- esityksestä on pakko napata kuva myös loppuposeerauksesta. Kenraalit vietin vahvasti lipunmyyntipöydän takana, mutta kamera oli sielläkin mukana. Kuvassa ihastuttavat Leinikit harjoittelemassa.


Kenraaliharjoitusten jälkeen oli yöunien aika, ja lauantaina koitti sitten esityspäivä. Opettajat ja minä kokoonnuimme Pappilanpellon koululle puolenpäivän jälkeen, ja niin alkoivat valmistelut. 

Klo 15 alkoi ensimmäinen esitys, välissä oli reilu puolen tunnin paussi ja sitten toinen esitys alkoi klo 17. Kummatkin esitykset menivät upeasti! Pidin kaikista ryhmistä todella. Esiintyviä ryhmiä oli kaksikymmentä ja niissä tanssi yhteensä noin kaksisataa tanssijaa alkaen 3-vuotiaista ja päättyen aikuisiin. Mahtava puristus kaikilta, onnea! Nyt kuviin, joita tulee tähän lähes joka ryhmästä. 

Ensimmäisinä esiintyivät Viherpeukalot eli Vihdin Nykytanssi 1:

Toisena vuorossa olivat Leinikit eli Vihdin 3- ja 4-vuotiaat. Ylemmässä kuvassa 3-vuotiaiden ryhmä ja alemmassa 4-vuotiaat. Esityksen nähneet muistanevat, miltä kuulosti PÖÖÖÖÖÖ!

 Karkkilan Baletti 1- ryhmän esityksen nimi oli Myrsky tulossa: 

Vihdin Jazz-ryhmä toi Terveiset Bahamalta!

 Karkkilan tanssistarttilaiset olivat hiirinä juuston pauloissa: 

Vihdin Baletti 1 ja Baletti aikuiset yhdistyivät kauniissa esityksessä nimeltään Kun käännät metsässä selkäsi…

  Vihdin Nykytanssi 2 esitti valloittavan Valoa yllä:

Vihdin 5- ja 6-vuotiaat seikkailivat esityksessään Smaragdin kimallus. Ylemmässä kuvassa 5-vuotiaat ja alemmassa 6-vuotiaat.

Karkkilan nykytanssin aikuisryhmä tulkitsi herkästi teemalla Sitruunat poimittu?

  Ninja GO! Vihdin tanssistarttilaiset toivat lavalle vauhtia. HA!

 Karkkilan Baletti 2 tulkitsi vahvasti esityksessä Kuuntele!!!


 Karkkilan Jazz 1- ryhmä oli yhtä kuin Alienit. 

 Vihdin Urban 2 esitti letkeän numeron nimeltä Unelmaminiät ja -vävy.

Vihdin Urban 1 esiintyi Teini-ikäisinä mutanttininjakilpikonnina:  

Viimeisenä esiintyi Karkkilan Urban 3. We run the World!

Vau, vau ja vau! KIITOS!!
Katsojia oli kahdessa esityksessä yhteensä lähes 300. Kiitos kaikille katsomaan tulleille! Yleisö sai jättää esiintyjille terveisiä seinälle laitetulle julisteelle. Terveisiä on käyty loppukevään tunneilla läpi. 

Toisen esityksen loppupuolella jaettiin myös todistukset Vinhan valmistuville oppilaille. Taiteen perusopetuksen yleisen oppimäärän päättötodistuksen saivat Janica Kammarmäki ja Tarja Sirén, ja taiteen perusopetuksen tanssin laajan oppimäärän päättötodistuksen saivat Wiia Koskela, Iida Mäkinen, Kerttu Saukkola ja Miitta Vahvelainen. Kaikki valmistuneet oppilaat ovat tanssineet lapsesta asti Vinhassa. Onnea hienosta saavutuksesta!
 Myös opettajat kukitettiin esitysten jälkeen Vinhan hallituksen toimesta.

Siinä aikamoinen kasa kuvia! Kiva, kun selasit loppuun asti. Muistuttelen vielä muutamasta tulevasta tapahtumasta eli… 

17.5. on Vinhan lukuvuoden päättäjäiset. Ohjelmassa minidisco, tanssiakrorata ja Karkkilan Nykytanssi 3- ja Jazz 3- ryhmien tanssivideon ensi-ilta. Tervetuloa!

20.5. päättyy Vinhan tämän kevään varainkeruutempaus eli kesäkukkien tilausten viimeinen päivä koittaa. Tilaukset jaetaan 27.5. Kaikki tilattavat kukat ja yrtit tulevat Puutarha Sundströmiltä Karkkilasta. Tilauksen pääset tekemään TÄÄLLÄ. Kiitos tuesta!
Voit tukea samalla myös toista tahoa, sillä tarjoamme mahdollisuuden tilata kesäkukkia istutettavaksi paikalliseen hoivakotiin. Hoivakoteihin tilatut kukat käydään istuttamassa Vinhan toimesta toukokuussa.  
Ja vielä 1.6. on Kakkubuffet Karkkilassa Pohjanpirtillä. Hinta on 10e/ henkilö, alle 10-vuotiaille 1e/ikävuosi. Tervetuloa juhlistamaan koulujen päättymistä maukkaasti! 

Oikein iloista ja aurinkoista kevättä ja kesää kaikille ja ottakaa yhteyttä, jos tulee kysyttävää!

Sara toimistolta


Muut artikkelit:

Kesätyöntekijöiden kuulumiset

Kesätyö Tanssiopisto Vinhassa Lohjan toimipisteessä Moi! Olemme Vinhan 2024 kesätyöntekijät Sofia ja Olivia ja kerromme meidän kesätyökokemuksestamme Vinhalla. Kesätyömme alkoi perehdytyksellä, missä saimme tarvittavia tietoja ja pääsimme suunnittelemaan ensimmäistä...

lue lisää

Esitysten iloa – pitkästä aikaa!

Juuri päättynyt lukuvuosi oli jälleen kerran ainutlaatuinen. Tällä kertaa ainutlaatuisuus johtui siitä, että pääsimme pitkän tauon jälkeen järjestämään aivan tavallisia esityksiä - yleisön edessä! Syksyllä 2021 Vinhan oppilasnäytös Karkkilassa oli ensimmäinen...

lue lisää

Meidän meri Tanssin talossa

Toukokuussa olimme 5- ja 6-vuotiaiden oppilaitteni kanssa esiintymässä Tanssin talossa Helsingissä Suomen tanssioppilaitosten liiton 40-vuotisjuhlanäytöksessä. Mukana oli 19 oppilasta kolmesta eri ryhmästä. Meitä opettajia oli minä ja Varpu, lisäksi tärkeitä...

lue lisää

Opistosihteeri