040 588 98 47 toimisto@vinha.net
Etsitkö Eeposta? SIIRRY EEPOKSEEN

Tanssia jäljestämässä

04.02.2019 | Blogi, Pauliina

Tanssia jäljestämässä

Talvi. Juuri nyt luonto vaikuttaa pysähtyneen. Kasvit eivät kasva, ruoho on peittynyt lumihangen alle myös Helsingissä ja vesien loiskinnan vaimentaa jääpeite. Mutta viime viikkoina kerrostalon ikkunasta olen saanut ihastella lumihiutaleiden tanssia! Ennen pihan aurausta tuoreesta lumesta on voinut myös bongata siinä tanssahdelleen lapsen jalanjälkiä. Kädenjälkiä olen saanut nähdä lumipatsaissa.

 

Vietin useamman päivän viime viikosta flunssasta toipuen sohvan uumenissa. Viihdyttääkseni itseäni selailin puhelimeni kuvia ja videoita. Suurin osa kuvista on meidän kissasta erilaisissa söpöissä asennoissa.

 

 

Mutta silloin tällöin olen ottanut myös luontokuvia. Minulla on tapana käydä kävelemässä meren rannassa ja läheisessä metsässä. Luonnon äärellä on hyvä hiljentyä kuuntelemaan itseään. Kuvia selaillessa muistin, että olin joitakin vuosia taaksepäin kesken kävelyn tanssinut Helsingin Rastilassa rantatiellä ja videoinut kyseisen hetken. Ja löysin kuin löysinkin kyseisen videon, kahden vuoden takaa.

Katso video tästä
Tanssi: Pauliina Kettunen
Äänimaisema: Meren pauhu, metro

En etukäteen muistanut videon improvisoiduista liikkeistä mitään. Videota katsellessa kinesteettinen muistini heräsi eloon ja pystyn vieläkin palauttamaan mieleeni tilan tunnun, kurotukset ja kallion liukkauden kavutessani alas puhelimeni luota.

Liikkuminen, erityisesti tanssiminen jättää meihin jälkiä. Jälkiä, joiden yksityiskohtaisiin uurteisiin ja pintoihin pääsee käsiksi vielä vuosienkin päästä. Oletko joskus kuullut tutun musiikin, johon olet tehnyt loppusarjaa tai esitystä? Keho kuin itsestään osaa tapailla samoja askeleita ja liikeratoja yhä edelleen.

Tanssi liikuttaa meitä, niin ulkoa kuin sisältä. Niin solu- kuin jollain syvemmälläkin tasolla. Joten tanssi! Luo itsellesi muistoja niin tanssitunneilla kuin kadulla, olohuoneessa tai vaikka kaupan kassalla! Kun tanssituttaa, anna tanssille valta!

Kouluikäisten ystävät pääsevät myös tanssimaan Ystävän viikolla ennen talvilomaa. Seuraa oman opettajan tiedotusta asiasta! Viikolla 8 nautitaan talvilomasta, kenties tanssahdellen myös tanssisalien ulkopuolella?

Tanssivia talvipäiviä toivottaen,
Pauliina

Muut artikkelit:

Urban vs. Hip hop

Tervehdys ja hyvää alkavaa kautta! Toivottavasti oppilailla, kotijoukoilla, Vinhan henkilökunnalla ja teillä muilla blogin lukijoilla on ollut ihana kesä ja olette nauttineet olostanne. Syksyn tanssitunnit pyörivät ja toiminta on käynnistynyt uudessa toimipisteessä...

lue lisää

Kevät

Huhtikuussa voi aistia kevään tunnun ilmassa. Huh! Pimeä talvi ja maaliskuukin on jo selätetty. Nyt uskaltaa jo alkaa odottaa kesää — Se on oikeasti taas tulossa. Mutta ei hätäillä, jäädään hetkeksi kevääseen. Pidän keväästä. Se herättää mielen talvihorroksesta ja...

lue lisää

PauliinaKettunen

Opettaja