040 588 98 47 toimisto@vinha.net
Etsitkö Eeposta? SIIRRY EEPOKSEEN

Iloista tanssivuoden 2019 alkua kaikille!

07.01.2019 | Blogi, Varpu

Ihanaa palata tanssin pariin taas joulun tauon jälkeen. Lomalla lepäilin ja rentouduin mökkeillen. Tauon aikana myös ajatukset ja suunnitelmat kevään tanssitunneille ja esityksiin saivat  kehittyä ja kypsyä rauhassa. Luova työ, jota tanssituntien suunnittelu ja pitäminen ovat, vaatii aina aikaa. Vuoden vaihteen jälkeen olenkin ollut tanssisalissa musiikkeja kuunnellen, askelia ja harjoituksia suunnitellen. Oppilaiden saapuessa tunnille on opettaja tehnyt etukäteisvalmistelua jo paljon ja kaikkien askeleet ja opeteltavat asiat ovat selkeinä opettajan mielessä.

 

Tanssiopisto Vinha on saanut tehtäväkseen toimialueellaan tarjota taiteen perusopetusta tanssista. Taiteen perusopetus on tavoitteellista tasolta toiselle etenevää taiteenalojen opetusta, joka samalla antaa oppilaalle valmiuksia ilmaista itseään ja jopa hakeutua asianomaisen taiteenalan ammatilliseen ja korkea-asteen koulutukseen.

Taiteenperusopetuksesta ja Vinhan omasta opetussuunnitelmasta löydät lisää tietoa Vinhan nettisivuilta: www.vinha.net  –> Opetus –> Opetussuunnitelma

 

LA 19.1. klo 16 Karkkilasalissa viisi Vinhan oppilasta esittävät  opintojensa lopputyöt.  Kaikilla lopputyöntekijöillä on takanaan vähintään 1300 tanssituntia Vinhassa. Oppilaat ovat koreografioineet, suunnitelleet ja toteuttaneet esitykset itse ohjaavien opettajien avustuksella. Tulossa on hieno esitys, joka koostuu lopputyöntekijöiden neljästä soolokoreografiasta ja yhdestä ryhmäteoksesta. Lisäksi esiintyy syksyllä kokoontunut Kohti esitystä – täydentävien opintojen ryhmä. Esitykseen on vapaapääsy ja vapaaehtoinen käsiohjelmamaksu. Kannustankin kaikki Vinhan oppilaita ja vanhempia tulemaan katsomaan esitystä! 

 

 

 

Vinhassa on vietetty jo usean vuoden ajan  viikolla 7 ystävänviikkoa, silloin kouluikäisistä lähtien oppilaat voivat tuoda ystävän tanssimaan tunneille. On mukava, että tanssiharrastuksen ulkopuoliset ystävät pääsevät näkemään ja kokeilemaan mitä tanssitunneilla tapahtuu. Aika monen tanssiharrastus on myös alkanut ystävänviikolla.

 

Ystävät ovat tosi tärkeitä kaikessa elämässä. Tanssikaverit ovat olleet suuressa osassa ainakin omassa elämässäni. Uskon, että ystävät olivat osa sitä syytä miksi itse harrastin tanssia  niin aktiivisesti nuorena ja miksi tanssista tuli niin suuri osa elämääni. Tiivis ryhmä ja hyvä yhteyshenki toivat hyvät puitteet kasvaa ja kehittyä tanssin parissa ja muutekin elämässä.  Osa vanhojen tanssiryhmien ystävistä on säilynyt  elämässäni tähän päivään asti.

 

Kuvassa tanssikaverini Pinja ja minä siamilaisina kaksosina keväällä -94 Tanssikoulu Balanssin kevätnäytöksessä.

 

Iloista tanssivuoden 2019 alkua kaikille!

 

– Varpu

Muut artikkelit:

Esitysten iloa – pitkästä aikaa!

Juuri päättynyt lukuvuosi oli jälleen kerran ainutlaatuinen. Tällä kertaa ainutlaatuisuus johtui siitä, että pääsimme pitkän tauon jälkeen järjestämään aivan tavallisia esityksiä - yleisön edessä! Syksyllä 2021 Vinhan oppilasnäytös Karkkilassa oli ensimmäinen...

lue lisää

Meidän meri Tanssin talossa

Toukokuussa olimme 5- ja 6-vuotiaiden oppilaitteni kanssa esiintymässä Tanssin talossa Helsingissä Suomen tanssioppilaitosten liiton 40-vuotisjuhlanäytöksessä. Mukana oli 19 oppilasta kolmesta eri ryhmästä. Meitä opettajia oli minä ja Varpu, lisäksi tärkeitä...

lue lisää

Lempeydestä

 Kuvittele, että alusta jolla olet on pehmeä. Niin pehmeä, että siihen painautuu kehosi jälki. Anna hengityksesi syventyä ja hidastua aavistuksen. Pysähdy hetkeksi. Hengitä rauhassa sisään ja ulos. Joku toinen pysähtyi myös lukiessaan tätä samaa tekstiä. Saitte kokea...

lue lisää

Apulaisrehtori