040 588 98 47 toimisto@vinha.net
Etsitkö Eeposta? SIIRRY EEPOKSEEN

Tanssisyksy päättyy

17.12.2018 | Blogi, Ninni

Viime viikkoina on Vinhan oppilaiden esityksiä voinut nähdä enemmänkin. Kahden viikon sisään oli Tanssi väreissä -näytökset Karkkilasalissa 24.11. sekä Karkkilan ja Vihdin kirkonkylän joulukauden avajaiset 25.11. ja 30.11.

Tanssi väreissä! -esityksissä tanssivat myös pallot

 

Tämän vuotiset näytökset ovat teemaltaan Tanssi väreissä, syyslukukauden väreinä sininen ja punainen, kevään väreinä vihreä ja keltainen. Väriteeman taustalla on opetussuunnitelma uudistus, joka tuli voimaan tämän vuoden syksyllä. Väriteeman myötä lavalla nähtiin muun muassa Fazerin sinistä, sinisiä palloja sekä pelihahmoja, sähköä, merta ja jääkarhuja. Näytös on saanut paljon kehuja ja itselleni jäi näytösviikonlopusta erittäin hyvä mieli. Opettajana

on hienoa nähdä, kuinka yleisön läsnäolo tuo tanssijoille vielä extravaihteen tanssimiseen ja

nähdä minulle tuttujen oppilaiden heittäytyvän aivan toisenlaisiin rooleihin. Lisäksi oli ihana

nähdä muiden ryhmien esitykset ja miten toiset opettajat olivat ratkaisseet teeman toteutuksen.

 

Sininen hetki

 

Osa tanssijoista pääsi esiintymään heti seuraavana päivänä Karkkilan joulukadun avajaisissa. Kulkueessa mukana olivat urbanin, jazzin ja nykytanssin 1-ryhmät ja lisäksi esitysryhmä esiintyi torilla. Vihdin joulukadun avajaisissa mukana oli urbanin 1-ryhmä, jotka osallistuivat sekä kulkueeseen että esiintyivät.

 

Joulukadun avajaiset ovat mahtava tilaisuus tanssijoille päästä esiintymään erilaisessa ympäristössä, etenkin kun Vihdin Urban 1-ryhmä ei esiintynyt syksyn Tanssi väreissä -näytöksissä, vaan heidän esitysvuoronsa on vasta keväällä. Toki ulkona tanssiminen luo omat haasteensa, kun parketti tai tanssimatto vaihtuukin asvalttiin ja lämmin sisäilma tuiskuun ja pakkaseen. Korostinkin oppilaille sään mukaista vaatetusta ja ennen esiintymistä otettiin lyhyt hyppylämmittely.

Vihdin kirkonkylän joulukadun avajaiset

 

Moni ryhmäläinen on jo esiintynyt Vinhan kautta aiemmin, mutta ryhmänä esiintyminen oli heille ensimmäinen ja h-hetki selvästi jännitti. Esitys sujui hyvin ja avajaisissa oli lämmin ja mukava tunnelma viimasta huolimatta.

Viimeiset tanssitunnit ennen joululomaa ovat jo käsillä, ennen kun pääsemme laskettelemaan kohti lomaa. Osalla ryhmistä on jo viimeiset tanssit tämän vuoden osalta tanssitukin. Rauhallista joulun odotusta ja palataan tanssin pyörteisiin loppiaisen jälkeen.

 

-Ninni

Muut artikkelit:

Esitysten iloa – pitkästä aikaa!

Juuri päättynyt lukuvuosi oli jälleen kerran ainutlaatuinen. Tällä kertaa ainutlaatuisuus johtui siitä, että pääsimme pitkän tauon jälkeen järjestämään aivan tavallisia esityksiä - yleisön edessä! Syksyllä 2021 Vinhan oppilasnäytös Karkkilassa oli ensimmäinen...

lue lisää

Meidän meri Tanssin talossa

Toukokuussa olimme 5- ja 6-vuotiaiden oppilaitteni kanssa esiintymässä Tanssin talossa Helsingissä Suomen tanssioppilaitosten liiton 40-vuotisjuhlanäytöksessä. Mukana oli 19 oppilasta kolmesta eri ryhmästä. Meitä opettajia oli minä ja Varpu, lisäksi tärkeitä...

lue lisää

Lempeydestä

 Kuvittele, että alusta jolla olet on pehmeä. Niin pehmeä, että siihen painautuu kehosi jälki. Anna hengityksesi syventyä ja hidastua aavistuksen. Pysähdy hetkeksi. Hengitä rauhassa sisään ja ulos. Joku toinen pysähtyi myös lukiessaan tätä samaa tekstiä. Saitte kokea...

lue lisää

Opettaja