Toimisto


Tanssiopisto Vinha

Taidetalo Siirilä

Niuhalanraitti 16

03400 Vihti


Ma - to klo 9-13

p. 040 588 9847

toimisto@vinha.net


Tanssiopisto Vinhan toimisto sijaitsee Vihdin kirkonkylällä Taidetalo Siirilässä. Toimistolla ollaan pääsääntöisesti paikalla maanantaista torstaihin. Toimiston ulko-ovi on lukossa, joten olethan yhteydessä puhelimitse, jos tulet käymään. Toimiston puhelimeen vastaa toimistotyöntekijä Sara Riihiaho.

Pankkiyhteys:

FI27 4006 0010 0281 95 (Länsi-Uudenmaan Säästöpankki, Karkkila)

BIC: ITELFIHH
Y-tunnus 1999513-2

 

 

Opetuspisteet

Karkkila

Nyhkälän koulu

Huhdintie 13

03600 Karkkila

Vinhalla on Karkkilassa kaksi tanssisalia, jotka sijaitsevat Nyhkälän koulun monitoimisaleissa. Sisäänkäynti on Huhdintien puolelta taksikoppia vastapäätä. Ulko-ovi on aina lukossa ja oppilaat saavat Vinhan toimistosta ennen kauden alkua koodin, jolla ulko-oven saa auki. Opettaja tulee avaamaan oven ennen kertamaksutuntien ja kurssien alkua ja varmistaa, että kaikki oppilaat pääsevät sisään.

 

Vihdin kirkonkylä

Taidetalo Siirilä

Niuhalanraitti 16

03400 Vihti

Vihdin kirkonkylässä Vinha tanssii Taidetalo Siirilässä tanssisalissa ja juhlasalissa, lisäksi Vinhan toimisto sijaitsee Siirilässä. Vinhan oppilaiden sisäänkäynti on pääovesta Niuhalanraitin puolelta.

 

Nummela

Kuoppanummen koulun tanssisali

Kuoppanummentie 18

03100 Nummela
Sisäänkäynti tanssisaliin jäähallin puoleiselta sivulta. Tanssisali sijaitsee toisessa kerroksessa ja ulko-ovet toimivat sähköllä. Oppilaita tiedotetaan ennen kauden alkua sähkölukkojen aukioloajoista.

 

Luoteis-Uusimaan tanssiyhdistys Vinha ry.

Tanssiyhdistyksen hallitus vuonna 2019:

Puheenjohtaja: Suvi Koivuharju
Varapuheenjohtaja: Marjaana Järviö
Taloudenhoitaja: Milla Malmberg
Sihteeri: Varpu Asiala
Muut hallituksen jäsenet: Maarit Lehtinen, Marjo Mansokoski, Erja Merinen, Sanna Raitaluoto ja Elisa Virva-Auvinen

Yhteydenotot: hallitus@vinha.net

Henkilökunta


Tanssia Vinhassa lukuvuonna 2019-2020 opettavat Varpu Asiala, Jéremy Gaudibert, Pauliina Kettunen, Milla Malmberg, Ville Nylén, Suvi Palonen, Aino Purhonen ja Mari Rautiainen.

Perhevapailla: Saana Kulmala, Saara Mikkola-Ylitolva ja Ninni Tuovila.Hallintohenkilökunta

Saara Mikkola-Ylitolva

Rehtori

LUE LISÄÄ

Tanssitaiteen maisteri (tanssipedagogiikka)
Tanssinopettaja AMK
Tanssija

Äitiysvapaalla kesäkuusta 2019 alkaen. Saara on opettanut Vinhassa vuodesta 2011 ja toiminut tanssiopiston rehtorina vuodesta 2017 alkaen.

Tanssinopetus sisältää virtaavia määriä energiaa joka syntyy liikkeestä ja äänestä. Opettaminen, ja erityisesti tanssiminen itsessään, sisältää myös paljon sanojen ulottumattomissa olevaa kokemusta. Kohtaaminen ja dialogi on tärkeää sekä oman kokemuksen että muiden ryhmässä olevien kanssa. Minulle on opettajana tärkeää, että kykenen luomaan tilan, jossa oppilaalla on vapaus ilmaista ja etsiä itseään - tuntea niin onnistumista kuin epävarmuutta. Tanssimisessa on hyvä yhteisen tekemisen aspekti, ja monesti asioiden ihmettely on vallattomasti mielenkiintoisempaa yhdessä tanssien kuin yksin.

En muista aikaa, jolloin en olisi tanssinut - olen tanssinut aina. Tanssi on johdattanut minut vuosien aikana opiskelemaan ja esiintymään sekä läpi Suomen että ulkomaille eripituisten periodien ajaksi. Tanssin maailma tarjoaa inspiroivan lähtökohdan kohdata ympäröivä todellisuus sen kaikessa monimuotoisuudessa. Tanssi ja tanssiminen auttavat minua kuljettamaan kokemuksia, ymmärtämään tätä aikaa ja ajankulkua sekä hengittämään kulloisessakin tilassa ja paikassa elävämmin kuin monet muut liikkumisen ja olemisen muodot.

Vinhan töiden lisäksi teen opetus- ja koreografin töitä freelancerina ja olen toiminut eri taiteenaloja yhdistävässä VäkeväKollektiivissa sen perustamisesta lähtien.

Varpu Asiala

Apulaisrehtori

LUE LISÄÄ

Tanssinopettaja AMK

Puh. 0400 244 916
varpu@vinha.net

Opetus lukuvuonna 2019-2020: alle kouluikäiset ja täydentävien opintojen TOP -jaksot. Varpu on opettanut Vinhassa vuodesta 2009 ja toiminut tanssiopisto apulaisrehtorina vuodesta 2011. Lukuvuonna 2019-2020 Varpu toimii tanssiopiston rehtorina Saara Mikkola-Ylitolvan ollessa äitiyslomalla.

Opetukseni päätavoite on saada oppilaat tutustumaan ja hahmottamaan omaa kehoaan liikkumisen välineenä ja saada erilaisia kehollisia kokemuksia samalla tanssitaitoja opetellen. Tunneillani toivon olevan läsnä tanssin riemu ja ilo ja yhteinen tekemisen meininki. Opettajana toivon, että voin jakaa omia hyviä kokemuksiani tanssin hyvää tekevästä voimasta eteenpäin.

Olen aloittanut tanssitunnit Tanssikoulu Balanssissa (nykyinen Nurmijärven tanssiopisto) alle kouluikäisenä. Lukioikäisenä tanssista tuli entistä isompi osaa elämää, kun aloitin opiskelun Vaskivuoren lukion tanssipainotteisella linjalla. Kipinä tanssin opettamiseen syttyi lukion jälkeisen välivuoden aikana, kun tein muutamia opettajien sijaisuuksia. Päädyin Kuopion Musiikki- ja Tanssiakatemiaan opiskelemaan tanssinopettajaksi ja valmistuttuani asuin vielä vuoden Kuopiossa opettaen tanssia Kuopion konservatoriolla ja Kansalaisopistossa. Etelä-Suomeen palattuani löysin Vinhan ja nykyään opetustyön lisäksi minut löytää usein myös opiston toimistolta.

Sara Riihiaho

Toimistotyöntekijä

LUE LISÄÄ

Tradenomi


Puh. 040 588 9847 (ma - to klo. 10-14)
toimisto@vinha.net

Sara hoitaa tanssiopiston taloushallintoon kuuluvia tehtäviä ja valokuvaa esityksissä. Sara vastaa myös toimiston puhelimeen ja sähköpostiin sekä auttaa oppilasilmoittautumisissa.

Opettajat

Aino Purhonen

Opettaja

LUE LISÄÄ

Tanssitaiteen maisteri (tanssijantaide)

Puh. 0400 611 669 (ma ja ke)
aino@vinha.net

Opetus lukuvuonna 2019-2020: taaperotanssi, tanssistartti, nykytanssi ja jazz. Aino on aloittanut Vinhassa syksyllä 2019.

Lähestyn tanssia ja tanssin opettamista kehollisen mielikuvittelun ajatuksesta käsin: Tunneillani ihmetellään, uppoudutaan, virittäydytään ja tartutaan liikkeen lumoon yhdessä - turvallista ja terveellistä tanssitekniikkaa unohtamatta. Sukellamme tanssiin erilaisten teknisten ja luovien harjoitusten kautta tanssijan ikä ja taitotaso huomioon ottaen. Pyrin tarjoamaan oppilaille turvallisen paikan onnistua ja epäonnistua sekä oivaltaa ja heittäytyä itsensä ilmaisemiseen tanssin keinoin. Luova, positiivinen ja omaäänisyyteen kannustava oppimisympäristö on opetukseni peruspilareita.

Siivet tanssijuudelleni olen saanut jo lapsuudessa. Harrastusvuosina ahmin tanssitunteja mm. baletissa sekä jazz- ja afrotanssissa mutta erityisesti nykytanssin liikekieli ja luova potentiaali veivät mukanaan. Lastentanssitunneilta aina tanssijantaiteen maisteritutkintoon saakka olen tutkaillut ympäröivää maailmaa liikkeen ja siinä kohtaamisen kautta. Tanssiminen on tarjonnut mahdollisuuden tarkastella todellisuutta ja sen ilmenemismuotoja keinoilla, jotka pakenevat konkretiaa ja kieltä. Tällä hetkellä omaa tanssijuuttani inspiroi kollektiivityöskentely sekä luova kirjoittaminen.

Opettamisen lisäksi työskentelen freelancer-tanssijana laaja-alaisesti esittävän taiteen kentällä.

Mari Rautiainen

Opettaja

LUE LISÄÄ

Tanssinopettaja

Puh. 0400 599 490 (to)
mari@vinha.net

Opetus lukuvuonna 2019-2020: alle kouluikäiset ja täydentävien opintojen TOP-jaksot. Mari on opettanut Vinhassa vuodesta 2006.

Tanssitunneillani liikutaan monipuolisesti luovuutta ja ilmaisua painottaen. Opettajana minulle on tärkeää antaa oppilaille keinoja omakohtaisen ja itselle luovan tanssi-ilmaisun löytämiseen sekä oman liikemateriaalin tuottamiseen. Tunneillani myös yhdistellään eri tanssilajeja rohkeasti ja ennakkoluulottomasti.

Olen valmistunut Sibelius-lukion tanssilinjalta ja alun perin olen Vinhan sekä sitä edeltäneen Karkin tanssikoulun kasvatti. Vuosien varrella tutuksi on tullut niin lastentanssi-, nykytanssi- kuin katutanssiryhmienkin opetus, ja eniten olen työskennellyt esitysryhmien toiminnan koordinoinnin ja opetuksen parissa. Tanssissa minulle on tärkeintä ilo, vapaus ja onnistumisen kokemukset. Tanssin riemu kuuluu ihan kaikille!

Milla Malmberg

Opettaja

LUE LISÄÄ

Filosofian maisteri (tanssintutkimus)
Tanssinopettaja
Tanssiterapeutti

Puh. 0400 201 353 (ti)
milla@vinha.net

Opetus lukuvuonna 2019-2020: taaperotanssi, alle kouluikäiset ja jazz sekä täydentävien opintojen TOP-jaksot. Milla on opettanut Vinhaa edeltäneessä Päiväkoti Karkin kannatusyhdistyksen tanssikoulussa vuodesta 1998. Vinhassa Milla on opettanut vuodesta 2006 ja toiminut rehtorina vuodet 2006-2017.

Tanssi on minulle ensisijaisesti kokemus. Nautin liikkeestä ja musiikista, vuorovaikutuksesta ja hetkessä elämisestä, esiintymisen riemua unohtamatta. Tanssinopettajana toivonkin, että pystyn välittämään edes murto-osan siitä tanssin taiasta eteenpäin, jonka lumoihin itse aina palaan, uudelleen ja uudelleen.

Olen alunperin Vinhan edeltäjän, Karkin tanssikoulun kasvatti. Päädyin töihin Karkkilaan ja Vihtiin jo syksyllä 1998 ja olen ehtinyt vuosien varrella opettaa kaikenikäisiä oppilaita, kaikkia Vinhassa tarjottuja tanssilajeja ja kaikissa Vinhan toimipisteissä. Kaikkein omimmaksi tunnen improvisaation, nykytanssin ja lastentanssin sekä kehonhuollon. Esitysryhmien opetus tuntuu tosi mielekkäältä, ja olenkin paljon ohjannut erilaisia esityksiä. Tanssista on tullut vuosien aikana niin merkittävä osa omaa arkea, että en osaa kuvitella elämistä ilman sitä.

Ninni Tuovila

Opettaja

LUE LISÄÄ

Kasvatustieteen kandidaatti (luokanopettaja)
Tanssija

Puh. 0400 240 002 (ma - to)

Opetus lukuvuonna 2019-2020: tanssistartti, urban, nykytanssi ja täydentävien opintojen TOP-jaksot. Ninni on aloittanut Vinhassa keväällä 2018.

Tanssiminen ja kehollinen ilmaiseminen ovat aina kiehtoneet minua. Mitä syvemmälle sen maailmaan olen päässyt, sitä pidemmälle olen halunnut mennä; oppia, ymmärtää ja ennen kaikkea kokeilla. Lopulta se vei minut Västra Nylands folkhögskolan tanssilinjan kautta ammattiopintoihin Pohjois-Karjalan ammattiopistoon Outokumpuun, josta valmistuin 2017. Olen opettanut tanssia jo opiskelun ohella ja lisäksi saanut pedagogista näkökulmaa luokanopettajakoulutuksen kautta.

Opettajana haluan jakaa samaa tanssin iloa, mikä minut on vienyt mennessään. Minulle on tärkeää, että tunneillani on mukavaa, mahdollisuus kokeilla ja hyväksyttyä epäonnistua. Tekniikkaa on tärkeää, jotta työkalupakki pysyy kunnossa ja kasvaa, mutta se ei saa mennä tanssin ilon edelle. Tunneillani tutustutaan erilaisiin tyyleihin vaihtelevien koreografioiden kautta, jotta oppilaan oma työkalupakki laajenee ja oma tyyli pääsee pikku hiljaa kehittymään.

Pauliina Kettunen

Opettaja

LUE LISÄÄ

Tanssitaiteen maisteri (tanssipedagogiikka)
Tanssinopettaja AMK

Puh. 0400 599 290 (ma, ti, to)
pauliina@vinha.net

Opetus lukuvuonna 2019-2020: baletti, nykytanssi ja täydentävien opintojen TOP-jaksot. Pauliina on opettanut Vinhassa vuodesta 2015.

Minun tanssinopetuksessa peruspilarit ovat yhdenvertainen kohtaaminen, kehon kunnioitus ja kehon kuunteleminen. Jokainen saa tulla tanssimaan juuri sellaisena kuin on. Tanssitunneillani opetellaan anatomiaa ikätasoisesti, mikä rakentaa pohjaa tanssijan itseilmaisulle ja harjoittelulle tanssilajista riippumatta. Rohkaisen oppilaitani positiivisen kannustamisen kautta löytämään oman osaamisensa ja testaamaan kehon ja itseilmaisun rajojaan turvallisessa ympäristössä.

Vanhemmat veivät minut tanssitunnille, kun olin kolmevuotias. Tanssimaailma vei minut mukanaan ja harrastusvuodet keskittyivät luovaan tanssiin, nykytanssiin ja balettiin. Nuoruusvuosina tutustuin myös muun muassa salsaan ja japanilaiseen butoh-tanssiin. Ammattiopintojen kova treeni toi mukanaan vammoja, mikä motivoi minua etsimään keinoja tanssia kehoystävällisemmin, kehoa kuunnellen. Viime aikoina olen tanssijana kiinnostunut erityisesti kontakti-improvisaatiosta, pari-akrobatiasta ja vapaasta tanssista. Niiden kautta koen yhteyttä itseeni ja toisiin ihmisiin. Tanssissa on voimaa, jota haluan opettaen jakaa toisille nautittavaksi!

Saana Kulmala

Opettaja

LUE LISÄÄ

Tanssinopettaja (AMK)

Äitiysvapaalla maaliskuusta 2019 alkaen.

Saana on opettanut Vinhassa vuodesta 2011. Opetuslajeina Saanalla on taaperotanssi, alle kouluikäiset, tanssistartti, nykytanssi, jazztanssi ja täydentävien opintojen TOP-jaksot.

Tunneillani heittäydytään täysillä tanssin pyörteisiin turvallisessa ja kannustavassa ilmapiirissä. Kehitämme yhtälailla sekä omaa ilmaisua että tanssitaitoja. Kannustan oppilaita kokeilemaan, etsimään ja löytämään. Tutustumme kehoon ja sen eri liikemahdollisuuksiin korostaen mielen ja kehon yhteyttä. Tunneilla antaudutaan liikkeen vietäväksi ja löydetään oma sisäinen kipinä tanssiin.

Aloitin tanssin harrastamisen nuorena ja sen jälkeen se onkin aina kulkenut matkassani. Tanssipolkuni alkoi lastentanssilla, jonka jälkeen nykytanssi vei minut mukanaan ja myöhemmin rinnalle tuli myös jazztanssi. Tanssi on vienyt minua Karjaalle, Ouluun, Turkuun sekä ulkomaille oppilasvaihdon yhteydessä Lissaboniin että loppuharjoittelun myötä Chicagoon. Minulle tanssi on energiaa, vauhtia, herkkyyttä, pysähtymistä, havainnointia, kokemista, oppimista, hetkessä olemista ja tuntemista. Tanssin kautta voi löytää yhteyden itseensä ja muihin.

Opettamisen lisäksi toimin freelance-tanssijana. Tanssijana olen esiintynyt niin Suomessa kuin ulkomailla.

Ville Nylèn

Opettaja

LUE LISÄÄ

Tanssinopettaja (AMK)

Opetus lukuvuonna 2019-2020: taaperotanssi, alle kouluikäiset, tanssistartti ja nykytanssi. Ville on aloittanut Vinhassa syksyllä 2019.

Olen helsinkiläinen monipuolinen tanssinalan ammattilainen ja valmistunut tanssinopettajaksi Savonia ammattikorkeakoulusta vuonna 2014. Tällä hetkellä opiskelen Teatterikorkeakoulussa tanssinopettajan maisteriohjelmassa. Minulla on kokemusta sekä taiteilijana että opettajana toimimisesta vaihtelevissa yhteisöissä ja usein monitaiteisissa konteksteissa. Minulle tanssissa on tärkeää aito kohtaaminen sekä kannustaminen lempeän ja hyväksyvän suhteen rakentamiseen omaan kehoon. Tanssitunneilla yritän pitää huolen, että opetuksessa säilyy elämyksellisyys ja ilo sekä motivoitunut työskentelyilmapiiri.

Tule meille töihin!

Kesätöihin Vinhaan!

Vihtiläinen 15-18-vuotias: tule kesätöihin Vinhaan!
Kesätyöntekijän tehtävänä on apuohjaajana toimiminen opiston kesäleireillä sekä opiston kesäkauteen kuuluvien järjestely- ja siivoustöiden tekeminen opiston eri toimipisteissä. Kesätyöntekijältä edellytetään positiivista otetta lasten kanssa työskentelyyn, hyviä vuorovaikutustaitoja ja tunnollisuutta annettuja työtehtäviä kohtaan. Oma aiempi harrastuneisuus katsotaan eduksi, erityisesti liikunta- ja tanssiharrastukset.
Työskentelyaika: 1.-12.6.2020, päivittäinen työaika n. 6h.
Lähetä hakemus sähköpostitse osoitteeseen varpu@vinha.net. Liitä hakemukseen yhteystiedot, syntymäaika sekä kotikuntasi. Hakemukset viimeistään 14.2. mennessä.

Karkkilalainen 16-19-vuotias: tule kesätöihin Vinhaan!
Kesätyöntekijän tehtävänä on apuohjaajana toimiminen opiston kesäleireillä sekä opiston kesäkauteen kuuluvien järjestely- ja siivoustöiden tekeminen opiston eri toimipisteissä. Kesätyöntekijältä edellytetään positiivista otetta lasten kanssa työskentelyyn, hyviä vuorovaikutustaitoja ja tunnollisuutta annettuja työtehtäviä kohtaan. Oma aiempi harrastuneisuus katsotaan eduksi, erityisesti liikunta- ja tanssiharrastukset. Hakijan syntymävuosi: 2001-2004.
Työskentelyaika: 1.-12.6.2020, päivittäinen työaika n. 6h.
Lähetä hakemus sähköpostitse osoitteeseen varpu@vinha.net. Liitä hakemukseen yhteystiedot, syntymäaika sekä kotikuntasi. Hakemukset viimeistään 28.2. mennessä.
--------------


Oletko kiinnostunut työskentelemään Tanssiopisto Vinhassa? Tarjoa meille omaa osaamistasi tai kurssi-ideoita lähettämällä yhteystietosi ja CV osoitteeseen varpu@vinha.net.

Tanssiopisto Vinha on Suomen Tanssioppilaitosten liiton, STOPP ry:n, jäsenkoulu  ja noudattaa PALTA ry:n, STOPP ry:n ja TEME ry:n välistä tanssinopettajien työehtosopimusta. Vinhassa työskentelee sekä päätoimisia että sivutoimisia opettajia. Tervetuloa mukaan työyhteisöömme tekemään luovaa, alueellista ja monipuolista tanssityötä!