Tanssilajit

Lukuvuonna 2018-2019 opistossa voi tanssia seuraavissa ryhmissä uuden opetussuunnitelman mukaan: 

Taaperotanssi (alle 3-vuotiaat aikuisen kanssa)
Tanssi 3-v. / 4-v. / 5-v. / 6.v.
Tanssistartti 7-8-v.
Baletti (yli 9-v. taito- ja ikätasoryhmittäin)
Jazztanssi (yli 9-v. taito- ja ikätasoryhmittäin)
Nykytanssi 
(yli 9-v. taito- ja ikätasoryhmittäin)
Urban (yli 9-v. taito- ja ikätasoryhmittäin)

Lisäksi täydentävien opintojen TOP-jaksoilla voi opiskella allaolevissa ryhmissä ja kursseilla:

Tanssiakrobatian alkeet, synt. 2006-2009 / synt. 2010-2011
Kohti esitystä, alakouluikäiset

Heels-workshop, yli 15-vuotiaat ja aikuiset
Jump Rhythm, yli 15-vuotiaat ja aikuiset
Apu- ja sijaisopettajakoulutus, yli 15-vuotiaat ja aikuiset

Esitysryhmä, 12-15-v.
Yhteistyöproduktio Prinsessa Ruusunen, yli 12-vuotiaat
Kohti spagaattia, yli 12.-v ja aikuiset

Lopputyö 


Lisäksi lukuvuonna 2018-2019 voi osallistua myös Drop-in -tunneille Karkkilassa ja Vihdissä. Tarkemmat Drop-in -tuntien ja TOP-tuntien aikataulut löytyvät Lukujärjestys-osion alta.   

  

Opetussuunnitelma

Tanssiopisto Vinha on Luoteis-Uusimaan tanssiyhdistys Vinhan ylläpitämä, taiteen perusopetusta antava oppilaitos. Syksyllä 2005 perustettu yhdistys jatkaa karkkilalaisen päiväkoti Karkin kannatusyhdistyksen tanssikoulun sekä Vihdin taidetanssin edistämisyhdistys Villit Lapset ry:n toimintaa. Vuoden 2006 alusta alkaen Vinha vastaa tanssin perusopetuksesta luoteisella Uudellamaalla. Vinhan toimintakunnat ovat Karkkila, Lohja ja Vihti.

Taiteen perusopetuksen opetusuunnitelmat uudistuivat vuonna 2018 ja uuden opistokohtaisen opetussuunnitelman mukainen opetus on alkanut syksyllä 2018.

 

Avaa opetussuunnitelma tästä

Avaa tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelma 2018-2019 tästä

Tanssituntiohjeistus

Muistathan hyvän tanssietiketin:

Tanssitunneille tulee saapua ajoissa. Pääsääntöisesti yli 10 minuutin myöhästymisen jälkeen tunnille ei saa tulla kun lämmittelyosio on ohi.

Muista käydä vessassa ennen tuntia. Erityisesti pienimpien oppilaiden vanhempien tulee muistaa käyttää lapsensa vessassa ennen tunnin alkua. 

Poissaoloista tulee ilmoittaa joko opiston toimistoon tai suoraan omalle opettajalle. Erityisesti esiintymispoissaoloista tulee ottaa yhteyttä hyvissä ajoin, jotta ryhmä osaa ottaa harjoitellessa huomioon mahdollisesti muuttuvat kuviot ja paikat.

Vanhempien tulee hakea oppilas tunnilta ajoissa, sillä opettajilla ei ole tuntien väleissä taukoja. Jos huomaat eteisessä alle kouluikäisen oppilaan ilman huoltajaa, tuothan hänet takaisin tanssisaliin.

Opettajien on hyvä olla tietoisia, jos oppilaalla on jotakin terveyteen liittyvää erityisyyttä, joka tulee huomioida tanssitunnilla - otathan yhteyttä omaan opettajaan.

Opettajat ohjeistavat juomapullokäytännöistä ryhmä- ja tuntikohtaisesti. Janojuomaksi suositellaan vettä ja juomapulloksi sellaista pulloa, jonka oppilas osaa itse avata ja sulkea.

Salien ulkopuolella juokseminen ja huutaminen on ehdottomasti kielletty: muistamme antaa tanssirauhan jokaiselle. Huoltajat ovat velvollisia huolehtimaan rauhallisesta ja hyvästä ilmapiiristä odottelun aikana.