040 588 98 47 toimisto@vinha.net
Etsitkö Eeposta? SIIRRY EEPOKSEEN

Kevätkauden alkutiedote: Tanssi 3-v. ja Tanssi 4-v.

11.01.2023 | Mari, Tiedote

Heippa Marin keskiviikon tanssijat ja vanhemmat!

Tervetuloa tanssimaan keväällä 2023! Alla lisätietoa aikatauluista ja tanssituntien käytännöistä. Useimpien kanssa ollaankin jo tuttuja, mutta kevätlukukaudella aloittaa myös uusia oppilaita. Tervetuloa mukaan!

Alkuun lyhyesti minusta: olen opettanut Vinhassa jo tanssiopiston ensihetkistä syksystä 2006 alkaen. Olen itsekin Vinhan edeltäjän Karkin tanssikoulun kasvatti, ja vuosien varrella ehtinyt sekä tanssia että opettaa monia eri lajeja. Lähinnä sydäntäni on nykytanssi ja tanssi-improvisaatio, ja erityisen mielelläni saattelen tanssipolun alkuun opiston kaikkein pienimpiä oppilaita.

Tanssitunnit pidetään keskiviikkoisin Nyhkälän sali 1:ssa (lähempänä eteisaulaa oleva sali):
klo 17.00-17.30 Tanssi 3-v.
klo 17.30-18.15 Tanssi 4-v.

Nyhkälään kuljetaan Huhdintien puolelta taksiasemaa vastapäätä olevasta ulko-ovesta, jonka koodin saa Vinhan toimistosta. Haen oppilaat tanssisalin ovelta tunnin alkaessa ja ovella teemme yhdessä tanssijonon, jolla tunti aloitetaan. Tunnin alkua voi odottaa myös eteisaulassa, jossa on usein väljempää. Saavuttehan paikalle ajoissa ja muistatte myös olla vastassa tunnin päättyessä.

Kevään aikatauluja:
– 11.1. Kevätlukukauden ensimmäiset tanssitunnit
– 18.1. ja 25.1. 4-vuotiaiden tunnilla mukana apuopena Ida Haikonen, joka suorittaa Vinhan apu- ja sijaisopettajakurssin opintoja
– 15.2. (viikko 7) Ystävän viikko: tanssitunnille voi ottaa mukaan oman pehmolelun, jonka kanssa tanssitaan. Huom. opella on mukana myös varapehmoleluja.
– 22.2. (viikko 8) Talviloma, ei tanssituntia
– 10.5. Kevään viimeiset tunnit, mikäli tunteja ei tarvitse perua (yht. 17 opetuskertaa)

3- ja 4-vuotiaiden ryhmät ovat esiintyneet jo syyslukukaudella Vinhan oppilasnäytöksessä Karkkilasalissa. Keväällä ei siis ole edessä isompaa esitystä. Järjestän keväällekin silti pientä erityisohjelmaa lukuvuoden ”Yhdessä tanssien” -teeman mukaisesti. Tiedotan tästä lisää lukukauden edetessä.

Kevään aikana tunneilla keskitymme etenkin oman ja yhteisen tanssitilan ja -vuoron hahmottamiseen. Tutustumme myös erilaisiin rytmeihin, ääniin ja musiikkiin osana tanssia sekä kokeilemme uusia reittejä ja suuntia salissa. Mitä oikein tapahtuukaan, jos tanssitaan ihan hiljaa ja takaperin?

Tärkeitä käytännön asioita:
– Pesettehän kädet heti Nyhkälään saapuessa ja tanssitunnin jälkeen.
– Vessassa on tärkeä käydä ennen tuntia. Wc-tilat löytyvät eteisaulasta.
– Etenkin ensimmäisinä viikkoina saattajien on hyvä pysytellä Nyhkälän läheisyydessä ja puhelimella tavoitettavissa tanssitunnin ajan. Pyrimme siihen, että tunnille jäädään ilman aikuista, mutta joskus tieto aikuisen läheisyydestä voi olla lapselle tärkeä. Saliinkin saa tulla mukaan tarvittaessa.
– Toivon myös, että ainakin yksi huoltaja jää jokaisen tanssitunnin ajaksi eteiseen odottamaan, mikäli oppilailla vessahätä yllättää kesken tunnin. Jakakaa vahtivuoroja tarvittaessa. 🙂

Tanssituntivarusteista:
– Tunneilla tanssitaan paljain jaloin.
– Hyvä tanssiasu on joustava, mukava ja siinä on helppo liikkua. Ihanimmat röyhelömekot voivat olla tanssitunnilla jopa vaarallisia: pidetään siis helmat ja rimpsut maltillisina.
– Pitkät hiukset on hyvä laittaa kiinni ja korut jättää kotiin.
– Alle kouluikäisten tunneilla ei tarvita juomapulloa.

Tunnille saa tulla vain täysin terveenä. Poissaoloista ilmoitetaan minulle tekstiviestillä, whatsappilla tai sähköpostilla. Olkaa rohkeasti yhteydessä, jos tanssitunteihin liittyen herää mitä tahansa kysymyksiä. 🙂

Iloisia tanssihetkiä toivotellen,
Mari

Mari Rautiainen
mari@vinha.net
puh. 0400 599 490 (keskiviikkoisin)

Muut tiedotteet:

Vinhan oppilastiedote, toukokuu 2023

Tässä tiedotteessa:Tanssituntien päättyminenJatkavien oppilaiden ilmoittautuminen lukuvuodelle 2023-2024 päättyy 7.5.Yhdessä tanssien -esitys Lohjalla la 6.5.Yhdessä tanssien! -esitysten Nummelan ja Lohjan taltioinnitLopputyöt ja Omat tanssit Karkkilassa pe 26.5. klo...

lue lisää

Loppukauden aikataulu Esitysryhmä Karkkila

Hei esitysryhmäläiset! Kausi alkaa olla lopuillaan. Tällä viikolla ei ole enää tavallista tanssituntia torstaina 4.5., vaan kausi päättyy Lohjalla esityksen merkeissä lauantaina 6.5. Olemme siellä molemmat paikalla, Päivi ja Emilia. Omien tanssien esittäjät (eli ne,...

lue lisää

Tanssi 3-4-v., Lohja: Esitysviikon info

Hei huoltajat! Esitysviikko on täällä ja kohta päästään katsomaan tämän vuoden työskentelyn tuloksia Lauretius-salin lavalla. Vielä viimeisiä asioita, joista varmuuden vuoksi muistutan. Tällä viikolla harjoitukset keskiviikkona normaalisti klo 17.15-17.45....

lue lisää

Loppukauden aikataulut, Tanssi 6 v., Vihti

Loppukauden aikataulut Muistutus kirjastoesityksestä tiistaina 2.5! Nähdään klo 15.45 Siirilässä, jossa vaihdetaan esiintymisvaatteet. Siirrymme Vihdin kirjastolle yhdessä Baletti 1 ryhmän kanssa ja esitys on noin klo 16.15. Torstaina 4.5 tanssitaan Tanssi 6 v. kauden...

lue lisää

Loppukauden aikatauluja, Baletti 2 ja Tossut, Vihti

Loppukauden aikatauluja:   Torstaina 4.5 viimeiset balettitunnit   Lohjan esitys 6.5, tarkemmat tiedot sähköpostiin tulleessa esitystiedotteessa. Linkki tiedotteeseen:    https://vinha.net/2023/04/13/baletti-2-vihti-esitystiedote-lohjan-esitys/   Ylimääräinen...

lue lisää
Opettaja