040 588 98 47 toimisto@vinha.net
Etsitkö Eeposta? SIIRRY EEPOKSEEN

Lukuvuositiedote 2021-2022

07.08.2021 | Tiedote, Yleinen

Hei,

Lämpimästi tervetuloa aloittamaan tanssivuosi 2021-2022! Lukuvuotemme alkaa kaikkien ryhmien osalta lähiopetuksella uuden vastapäivitetyn opetussuunnitelmamme mukaan. Opetussuunnitelmaan pääsee tutustumaan opiston nettisivujen kautta suoraan täältä

Tänä lukuvuonna opiston lukuvuositeema on Yhteinen ympäristö. Tanssiopisto on alkavana lukuvuonna mukana harrastustoimijoiden Vihreä lippu -pilotointihankkeessa, joka on kestävän kehityksen ohjelma kasvatusalalle. Lisäksi opisto toteuttaa kestävyysitsearviointia omassa toiminnassa. Pääsemme yhdessä miettimään, kuinka voisimme toiminnallamme olla rakentamassa hyvää ja kestävää tulevaisuutta taidekasvatuksessa.  

Tässä tiedotteessa on lukuvuoden aloitukseen ja epidemia-ajan toimintaan liittyvää tietoa ja  ohjeita. Olettehan epäröimättä yhteydessä jos jokin mietityttää. 

Odotamme ilolla tanssikauden alkua, nähdään tunneilla!

Terveisin, Saara, Varpu, Sara ja koko Vinhan henkilökunta 

Lukuvuosi ja loma-ajat
Tanssiopiston lukuvuosi alkaa maanantaina 9.8.2021 ja lukujärjestyksen mukaista opetusta järjestetään 17 kertaa syyslukukaudella ja 17 kertaa kevätlukukaudella. Esitysharjoitus ja esiintyminen korvaavat yhden opetuskerran. Kevätlukukausi 2022 alkaa viikolla 2, maanantaina 10.1.2022

 
Lukuvuoden loma-ajat:
Syysloma viikolla 42 (18.-24.10.)
Talviloma viikolla 8 (22.-28.2.)
Pääsiäisloma 15.-18.4.2022
Vappuaatto 30.4.2022
Helatorstai 26.5.2022

Lukuvuoden esitys- ja kenraaliharjoituspäivät:
Pe-la 26.-27.11.2021 Karkkila, Karkkilasali
Pe-la 8.-9.4.2022 Nummela, Luksian auditorio
Pe-la 6.-7.5.2022 Lohja, Laurentiussali

Tiedotus ja yhteystiedot
Opiston tiedotus on sähköisessä muodossa ja viestit lähtevät Eepokseen ilmoitettuihin sähköposteihin. Opettajien yhteystiedot löytyvät nettisivuiltamme täältä . Sekä oppilastiedotteet että opettajakohtaiset tiedotteet löytyvät opiston nettisivuilta tiedote-osion alta. Opettajat vastaavat puhelimeen ja viesteihin pääsääntöisesti opetuspäivinään. Mahdolliset tuntipoissaolot ilmoitetaan suoraan omalle opettajalle ja tuntimuutokset tai -peruutukset tulee tehdä opiston toimistoon.   

Opiston toiminta epidemia-aikana
Opiston toiminta järjestetään kuntien antamien ohjeistusten sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ja Opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) antamia korona-ajan hygieniaohjeistuksien mukaan. 

Tanssiopisto pyrkii jatkamaan toimintaansa epidemia-aikana keskeytyksettä. Lähiosallistumisen mahdollisuutta painotetaan ja mikäli sisätiloissa tapahtuvan harrastustoiminnan henkilömääriä rajoitetaan, opisto siirtyy kiertävään osallistumisjärjestelyyn. Kiertovuoron takia välistä jäävät tunnit korvataan livestriimauksin erikseen ilmoitetun aikataulun mukaan. Olemme ajantasaisesti ja ryhmäkohtaisesti yhteydessä, mikäli harrastustoiminnan kokoontumisiin asetetaan rajoituksia.    

Tanssisalien ilmanlaatua parannetaan Vihdin Siirilässä ja Lohjan Karnaistenkadulla tiloihin asennetuilla ilmanpuhdistimilla. Karkkilan Nyhkälässä ja Vihdin Kuoppanummella ilmanvaihto toimii koulujen ilmanvaihdon ja -puhdistuksen mukaan. Siirilän ja Karnaistenkadun ilmanpuhdistus toteutetaan Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämällä erityisavustuksella.

Opiston korona-ajan ohjeistus

 • Tule tanssimaan vain täysin terveenä
 • Pese kädet huolellisesti ennen ja jälkeen tanssitunnin
 • Vaihda tanssivaatteet valmiiksi jo kotona, pukutilat eivät ole käytössä
 • Tanssiopiston tiloihin voi tulla viisi (5) minuuttia ennen oman tunnin alkua
 • Pienille tanssijoille vain yksi saattaja mukaan
 • Poistu aikailematta tanssiopiston tiloista oman tunnin jälkeen
 • Ylimääräinen ajanvietto tanssiopiston tiloissa on kielletty 
 • Tunnin jälkeen oppilasta voi saapua hakemaan opiston tiloihin viisi (5) minuuttia aikaisemmin
 • Pidä kahden metrin etäisyys muihin sekä odotustiloissa että tanssitunnilla

 

Toimimme tanssiopistolla seuraavasti:

 • Sairaana paikalle tulevia oppilaita ei oteta tunnille. Olethan siis yhteydessä etukäteen omaan opettajaasi, mikäli sinulla / huollettavallasi on esimerkiksi allergista nuhaa.
 • Tanssitunneilla käytetään käsidesiä. Olethan yhteydessä etukäteen mikäli huollettavasi ei voi käyttää käsien desinfiointiainetta.
 • Ryhmien vaihto tehdään ohjatusti välttäen ryhmien väliset altistumiset
 • Tanssitunneilla hyödynnetään ruudukoita ja paikkamerkkejä, jotka auttavat etäisyyksien ylläpitämisessä ja hahmottamisessa
 • Venyttelymattojen päälle suositellaan otettavan oma pyyhe mukaan
 • Toimitilojen ja mahdollisten käytettävien välineiden siivousta on tehostettu

 

Hengityssuojainsuositus
Suosittelemme vahvasti kaikkia yli 12-vuotiaita käyttämään hengityssuojainta sekä opiston yleisissä tiloissa liikuttaessa että tanssitunneilla ellei suojaimen käyttöön ole terveydellistä estettä. Opiston oppilaiden ja huoltajien tulee varata käyttöönsä omia hengityssuojaimia. 

Tanssitunneille saapuminen
Opettajat ohjeistavat oppilaita saapumisessa ensimmäisillä tunneilla. Tunneille saavutaan korona-aikana seuraavasti:

Karkkila, Nyhkälän koulu

 • Salin 1 oppilaat odottavat eteisaulassa ja pesevät kädet tullessa ja lähtiessä siellä
 • Salin 2 oppilaat odottavat tanssisalien käytävässä ja pesevät kädet tullessa ja lähtiessä siellä

 

Vihti kirkonkylä, Siirilä

 • Peilisalin oppilaat kulkevat takaoven kautta ja pesevät kätensä tullessa ja lähtiessä askarteluhuoneen vessoissa
 • Juhlasalin oppilaat kulkevat etuoven kautta ja pesevät kätensä tullessa ja lähtiessä eteisen vessoissa

Huom. Poikkeuksena maanantain ja tiistain juhlasalin ryhmät kulkevat takaoven kautta

 

Vihti, Kuoppanummi

Pukutilat eivät ole pukutiloina, vaan odotustiloina.

 • Oppilaat odottavat ryhmälle osoitetussa pukuhuoneesessa, pesevät kätensä tullessa ja lähtiessä ryhmälle nimetyssä pukuhuoneessa

 

Lohja, Karnaistenkatu

Saapuessa kaikki oppilaat pesevät kädet ulko-ovesta oikealta löytyvillä vessoilla

 • Salin 1 oppilaat odottavat salin 1 pukuhuoneessa
 • Salin 2 oppilaat odottavat merkityllä käytäväpaikalla, ulkovaatteet voi viedä salin 2 pukuhuoneeseen

 

Karkkilan ja Lohjan ovikoodit
Karkkilan toimipisteen ovikoodien lähettäminen on aloitettu sähköpostitse. Olethan yhteydessä, mikäli et saa oman päiväsi ovikoodia ennen ensimmäistä tanssituntia.

Odotamme Lohjan toimipisteen ovikoodeja ja tiedotamme heti kun koodikulku toimii. Toistaiseksi ulko-ovi on auki tanssituntien aikana. Kulku Karnaistenkadun toimipisteelle tapahtuu Rantatien puolelta.  

Ensimmäinen tanssitunti
Oletko tulossa itse ensimmäistä kertaa tunnille tai oletko tuomassa tanssista innostunutta lasta tanssitunnille? Harrastuksen aloittaminen on iso juttu, onnea päätöksestä! Voit valmistautua ensimmäiseen tuntiin tutustumalla etukäteen opiston tanssituntiohjeistukseen ja epidemia-aikana myös korona-ajan ohjeistuksiin.

Kolmevuotiaasta alkaen tanssioppilaat tanssivat tunneilla ilman huoltajaa. Pyrimme siihen, ja erityisesti nyt korona-aikana, että tunneille osallistutaan ilman huoltajaa jo ensimmäisestä tanssitunnista alkaen. Asiasta on hyvä jutella kotona lapsen kanssa jo etukäteen ja ensimmäisen tunnin ajaksi huoltajan on hyvä jäädä odottamaan toimitilan välittömään läheisyyteen siten, että on puhelimitse tavoitettavissa.

Iloista ensimmäistä tanssituntia!

Tanssituntietiketti
Tanssitunneille tulee saapua ajoissa. Pääsääntöisesti yli 10 minuutin myöhästymisen jälkeen tunnille ei saa tulla lämmittelyosion ollessa ohi.

Muista käydä tai käyttää tanssioppilas vessassa ennen tuntia. 

Poissaoloista tulee ilmoittaa suoraan omalle opettajalle. Erityisesti esiintymispoissaoloista tulee ottaa yhteyttä hyvissä ajoin.

Huoltajan tulee olla vastassa oppilasta tunnin päättyessä, opettaja on vastuussa oppilaista vain tanssituntien aikana.

Opettajien on hyvä olla tietoisia jos oppilaalla on jotakin terveyteen liittyvää erityisyyttä, joka tulee huomioida tanssitunnilla – otathan etukäteen yhteyttä omaan opettajaan.

Opettajat ohjeistavat juomapullokäytännöistä ryhmä- ja tuntikohtaisesti. Janojuomaksi suositellaan vettä ja juomapulloksi sellaista pulloa, jonka oppilas osaa itse avata ja sulkea.

Salien ulkopuolella juokseminen ja huutaminen on ehdottomasti kielletty: muistamme antaa tanssirauhan jokaiselle ja osa opiston toimitiloista on yhteiskäytössä muiden toimijoiden kanssa. Huoltajat ovat velvollisia huolehtimaan rauhallisesta ja hyvästä ilmapiiristä odottelun aikana.

Tanssitunneille pukeudutaan mukavaan, joustavaan liikunta-asuun. Kellot ja korut otetaan pois, pitkät hiukset kammataan kiinni ja puhelin laitetaan äänettömälle tunnin ajaksi. Arvotavarat tulee ottaa tanssisaliin mukaan. 

Alle kouluikäisten tanssitunneilla sekä 7-8-vuotiaiden tanssistarttitunneilla liikutaan paljain jaloin. Opettajat ohjeistavat jalkineista ja pukeutumisesta laji- ja tuntikohtaisesti.

Lohjan toimipisteen avajaistapahtuma 18.9.
Tanssiopisto järjestää lauantaina 18.9. tapahtumapäivän Lohjan toimipisteellä, jolloin pääsee tutustumaan tiloihin, opettajiin ja tanssimiseen. Tapahtuma järjestetään koronaturvallisuus huomioiden ja epidemiatilanne huomioiden. Lisää tietoa tapahtumasta on tulossa pian! 

Syksyn TOP-jaksot
Ensi lukuvuoden täydentävien opintojen jaksot löytyvät nettisivuiltamme täältä. Kaikilla jaksomuotoisilla TOP-tunneilla on vielä tilaa. Lyhytkursseina on tarjolla muun muassa salsaa ja parisalsaa. Lyhytkurssi-ilmoittautumiset aukeavat elokuussa ja osa kursseista näkyy jo lukujärjestyksessä. Tervetuloa!

Muut tiedotteet:

Keskiviikon tanssit: kevään viimeiset tunnit

Hei keskiviikon tanssijat! Kevätlukukausi jatkuu Marin alle kouluikäisten ryhmillä keskiviikkoisin aina kesäkuun alkuun saakka, jotta saamme kaikki alkuvuoden koronakaranteenien vuoksi perutut tunnit pidettyä. Jäljellä on vielä viisi tanssituntia ja viimeiset tunnit...

lue lisää

Ninnin kauden viimeiset tunnit kootusti

Hei! Tässä kaikkien Ninnin oppilaiden viimeiset tunnit: MaanantaiVihtiValmistava hip hop, hip hop 1, hip hop 2 ja hip hop aikuisetViimeinen tunti 9.5. TiistaiLohjaHip hop 1 ja hip hop 2 Viimeinen tunti 10.5.Hip hop 3Viikottaiset tunnit loppuvat ennen esitystä 3.5.,...

lue lisää

Kauden päättyminen / Perhetanssi Karkkila

Hei tanssijat ja huoltajat!   Kevät on edennyt hurjaa vauhtia ja toukokuu kolkuttelee ihan nurkan takana. Perhetanssi alkoi vasta helmikuussa ja lisäksi tunteja on peruttu pari kertaa kevään aikana, joten kausi jatkuu hieman normaalia pidemmälle. Lisäksi korvaustunti....

lue lisää

TanssiopistoVinha