040 588 98 47 toimisto@vinha.net
Etsitkö Eeposta? SIIRRY EEPOKSEEN

Kevät

24.05.2021 | Blogi, Saana

Huhtikuussa voi aistia kevään tunnun ilmassa. Huh! Pimeä talvi ja maaliskuukin on jo selätetty. Nyt uskaltaa jo alkaa odottaa kesää — Se on oikeasti taas tulossa. Mutta ei hätäillä, jäädään hetkeksi kevääseen. Pidän keväästä. Se herättää mielen talvihorroksesta ja antaa toivoa valoisammasta ajasta. Aurinko ja lämpö havahduttavat elämään ja kutsuvat näkemään ympärille. On ihana huomata kuulevansa linnun laulua tai näkevänsä maasta ujosti nousevia kukkia pitkän talven jälkeen.

Sitten yhtäkkiä onkin toukokuu ja voi vain ihmetellä miten kahdessa päivässä syntynyt vihreä voikin olla niin vihreää. Kevät on täällä!

Yleensä tässä kohtaa kevättä myös Vinhassa tapahtuu paljon. Ryhmät harjoittelevat kovasti tulevia esityksiä. Osa oppilaista saa täyteen perusopintonsa, syventävissä opinnoissa olevien oppilaiden kanssa käydään keskusteluja lopuillaan olevasta lukuvuodesta ja osa oppilaista tekee lopputöitä opintojensa päätteeksi. Ensi lukuvuottakin jo suunnitellaan.

Myös itse huomaan reflektoivani mennyttä lukuvuotta. Mitkä ovat olleet vuoden kohokohtia, mitä haasteita on ollut, mitä voisin tehdä paremmin ja missä olen mielestäni onnistunut. Jokainen lukuvuosi on aina omanlaisensa, niistä oppii ja oivaltaa eri asioita ja niitä sävyttää eri tapahtumat. Tämän lukuvuoden sävyt jäävät varmasti muistiin. Kaiken muun ohella tulen muistamaan kohtaamiset oppilaiden kanssa sekä tanssin tuoman ilon, jota olen voinut nähdä. Tällaisenakin vuotena näitä on onneksi ollut.

Tälle lukuvuodelle saadaan vielä onnellinen lopetus. Voimme nähdä oppilaat livenä tanssimassa joko salissa tai ulkona. Miten hienoa se on! Antaa auringon paistaa!

Tämän keväisen fiilistelyn loppuun Uuno Kailaksen hieno runo keväästä. Sen inspiroimana voit lähteä tanssimaan kevein askelin lokin tai vaikkapa lounatuulen matkassa! (Musiikkiehdotuksena: Breathing Light – Nitin Sawhney)

 

Kevät

Tänään syntyi kevät.

Meri suuteli rantansa jäättömiksi. Lokit ovat siipensä pesseet kaukaisten karien keskellä. Taivaan telttakatto oli vielä eilen harmaa. Joku on vetäissyt sinistä verkaa sijaan. Lounatuuli on oppinut puhumaan ja tuo viestejä ihmiselle.

Repäise auki mielesi akkunat, joihin pahantuulen hämähäkki talvisaikaan kutoi verkkojaan. Päästä kaipauksen häkkilintu valloilleen ja anna sen kisailla kaukaisten karien keskellä lokkiparven parissa.

Anna sen lentää levottomin siivin, kurkien keralla kauas kattojen yli jonnekin, toiseen maailmaan, vainioille, jotka odottavat, korpeen, jossa elämä herää. Lähetä tunteesi kultakiharaiset lapset tervehtimään kevättä, joka tänään syntyi luonnon sydämessä, auringon säteissä ja ihmisessä.

 

 

Muut artikkelit:

Lempeydestä

 Kuvittele, että alusta jolla olet on pehmeä. Niin pehmeä, että siihen painautuu kehosi jälki. Anna hengityksesi syventyä ja hidastua aavistuksen. Pysähdy hetkeksi. Hengitä rauhassa sisään ja ulos. Joku toinen pysähtyi myös lukiessaan tätä samaa tekstiä. Saitte kokea...

lue lisää

Mitä sinulle kuuluu?

Kuten moni jo tietää, tanssiopiston teemana on tänä vuonna yhteinen ympäristö. Se, miten pidämme huolta luonnosta ja eläimistä. Meille Vinhassa teema on käsittänyt myös laajemmin ympäristön ja toiset ihmiset. Ilmastoasioihin on runsaasti konkreettisia vinkkejä:...

lue lisää

Urban vs. Hip hop

Tervehdys ja hyvää alkavaa kautta! Toivottavasti oppilailla, kotijoukoilla, Vinhan henkilökunnalla ja teillä muilla blogin lukijoilla on ollut ihana kesä ja olette nauttineet olostanne. Syksyn tanssitunnit pyörivät ja toiminta on käynnistynyt uudessa toimipisteessä...

lue lisää

SaanaKulmala

Opettaja