040 588 98 47 toimisto@vinha.net
Etsitkö Eeposta? SIIRRY EEPOKSEEN

Maaliskuun oppilastiedote

10.03.2021 | Tiedote, Yleinen

Tässä tiedotteessa:
Opetus maaliskuussa 8.-28.3.
Pääsiäisloma 2.-5.4.
Tarkennettu maskisuositus
Uudet nettisivut ovat auenneet
Toivekysely on auki 14.3. asti
Tanssiopiston opetussuunnitelman päivityskuulumiset
TOP: Dancing to the weekend alkaa pe 12.3.
TOP: Omat tanssit 7-12-vuotiaille to 8.4.-6.5.
Tanssityövälineen testiryhmä 10-15-vuotiaille
Kesätyöntekijäksi Vinhaan 7.-18.6.
Tanssiyhdistyksen vuosikokous ti 23.3.
Lukuvuosi-ilmoittautuminen 2021-2022 alkaa ma 29.3.
Lukiodiplomiesitysten livestriimaus pe 23.4. klo 18
Lopputyöt ja omat tanssit la 8.5.
Tanssi sanoissa! -esityskuvaukset viikolla 20 ja esitysstriimaus su 6.6. 
Alakouluikäisten kesäleirit 2021

Hei,

Käynnistyvän viikon myötä olemme jälleen opetusmuotojen muutoksien äärellä. Moni meistä tunnistanee turtumusta pandemian aiheuttamia rajoituksia ja muuttuvia tilanteita kohtaan. Toisaalta jokainen on kenties löytänyt itselleen myös voimaa ja iloa tuovia asioita kuormittavan tilanteen keskelle. Muistetaan hyödyntää niitä nyt tässä maaliskuunkin torjuntaponnistuksessa.    

Monelle tanssiopiston oppilaalle tanssiminen tuo hyvää mieltä muuttuvista tilanteista huolimatta. Opettajamme Ninni kirjoittaa opiston blogissa etäopetuksesta ja sen herättämistä ajatuksista. Ninni kertoo erään oppilaansa todenneen, että  “vaikka etäily ei ole parasta, on se silti tyhjään verrattuna superia”. Se on hienoa kuulla! Ja siltä meistäkin tuntuu! Mitä laajemmat rajoitustoimet vallitsevat, sen merkityksellisemmin kohtaaminen ja yhdessä tanssiminen sykähdyttää.        

Tässä tiedotteessa on ajankohtaisten asioiden lisäksi kattava katsaus tulevaan. Olemme koonneet tähän kevään ja kesän tapahtumia tarkistetuin päivämäärin ja lukuvuosi-ilmoittautuminen ensi vuodelle aukeaa jo tämän kuun lopussa jatkaville oppilaille. 

Aino on palannut tanssijantyön jaksolta opettamaan keskiviikon Karkkilan ryhmiä ja opiston tuotannollisena apuna on aloittanut Saara Anttonen. Tervetuloa mukaan!

Katsotaan yhdessä eteenpäin!

Terveisin,

Saara ja koko tanssiopiston väki


Opetus maaliskuussa 8.-28.3.
Vuonna 2008 syntyneet ja sitä nuoremmat ovat joko lähi- tai hybridiopetuksessa aiemmin ilmoitettujen aikataulujen mukaan pienryhmissä.

Tanssiopisto edellyttää erityistä huolellisuutta turvavälien ja hygienian suhteen lähiopetukseen saapuvilta oppilailta.

Vuonna 2007 syntyneiden ja sitä vanhempien lasten, nuorten ja aikuisten tunnit pidetään etäopetuksena. Etäopetuksessa on käytössä aiemmin jaetut Zoom-linkit. Olemme erikseen yhteydessä ryhmiin, joissa on sekä alle että yli 12-vuotiaita oppilaita.


Pääsiäisloma pe-ma 2.-5.4.
Pääsiäislomaperjantaina ja -maanantaina ei pidetä tanssitunteja. 


Tarkennettu maskisuositus
Tanssiopisto edellyttää hengityssuojaimen käyttöä sekä opiston yleisissä toimitiloissa liikuttaessa että tanssitunnilla kaikilta 12 vuotta täyttäneiltä. Huoltajien ja oppilaiden tulee varata omia hengityssuojaimia käyttöönsä.

Tanssiopisto suosittelee hengityssuojaimen käyttöä kaikille kouluikäisille 7-vuotiaista alkaen opiston yleisissä toimitiloissa liikuttaessa. Tanssiopisto suosittelee vahvasti 5-6.-luokkalaisille hengityssuojaimen käyttöä yleisissä toimitiloissa liikuttaessa ja tanssitunneilla. 

Uudet nettisivut ovat auenneet
Tanssiopiston uudet nettisivut ovat auenneet tutussa osoitteessa www.vinha.net Tervetuloa tutustumaan sivuihin! Olemme lisänneet nettisivuille muun muassa ota yhteyttä -kohdan, jonka kautta voi antaa palautetta.  

Nettisivujen uusimisessa ovat auttaneet Kaarto Media, Hank, Joenrinne Films ja Noon Kollektiivi. Lämmin kiitos yhteistyöstä! Työ jatkuu edelleen ja otamme mielellämme vinkkejä vastaan.

Toivekysely on auki 14.3. asti
Mitä haluaisit tanssia ensi vuonna? Ensi lukuvuodelle on mahdollista edelleen kertoa toiveita 14.3. asti osoitteessa: https://www.lyyti.fi/reg/ennakkotoiveet 

Tanssiopiston opetussuunnitelman päivityskuulumiset
Tanssiopiston opetussuunnitelmaa on päivitetty talven aikana. Viime kesänä opiston tietoon tuli, että opiston käytössä ollut urban-sana on mahdollista liittää rakenteelliseen rasismiin. Opisto aloitti selvitystyön ja työskentelyn sanan muuttamiseksi heti syksyllä.  

Opiston henkilökunta on kouluttautunut antirasismista tanssissa ja työskennellyt opetussuunnitelman päivittämiseksi sekä urban-sanan osalta että laajemmin koko opetussuunnitelman osalta. Päivitetty opetussuunnitelma menee kuntiin hyväksyttäväksi loppukevään aikana ja opetus päivitetyn version mukaan alkaa elokuussa 2021.  Urban-sana poistuu käytöstä kevään 2021 jälkeen.  

Tanssilajiksi opetussuunnitelmaan valikoitui baletin, jazztanssin ja nykytanssin rinnalle hip hop. Jatkossa kaikessa opiston toiminnassa niin lyhytkursseilla kuin lukujärjestyksen mukaisilla tunneilla tanssilajeista käytetään tanssilajikohtaisia nimiä. 

TOP: Dancing to the weekend alkaa pe 12.3. klo 18.45-20.00
Dancing to the Weekend on rennon letkeä aloitus viikonlopulle. Tunneilla tanssitaan hyvän musiikin tahtiin ja nautitaan liikkeestä. Tunti koostuu lämmittelystä, oman liikkeen harjoituksista ja pidemmästä tanssisarjasta. Lopuksi joraillaan menevän musiikin tahtiin! Aikuisille tarkoitettu ryhmä kokoontuu yhteensä kymmenen kertaa.

Aika: pe 12.3., 19.3., 26.3., 9.4., 23.4., 7.5., 14.5., 21.5., 28.5., 4.6. klo 18.45-20.00
Paikka: Karkkila (etämuodossa Zoomin kautta ainakin 28.3. asti)
Ilmoittautumiset suoraan opiston toimistoon: toimisto@vinha.net
Hinta: 80 euroa viikkotunnilla käyville, muille 100 euroa

TOP: Omat tanssit 7-12-vuotiaille to 8.4.-6.5.
Omien tanssien TOP-jaksolla suunnitellaan oma tanssi yksin tai pienryhmissä. Ryhmä kokoontuu yhteensä viisi kertaa.

Aika: to 8.4.-6.5.2021 klo 16:00-17:15
Paikka: Karkkila
Ilmoittautumiset suoraan opiston toimistoon: toimisto@vinha.net 
Hinta: 45 euroa viikkotunnilla käyville, muille 55 euroa

Tanssityövälineen testiryhmä 10-15-vuotiaille
Ilmoittaudu mukaan testaamaan koreografian tekemisen työvälinettä. Testaajat vastaavat kahteen kyselyyn ja pääsevät testaamaan verkkopohjaista koreografian tekemisen työvälinettä. Kyselyiden vastaukset käsitellään anonyymisti. Työväline on nettisivusto, jota voi käyttää tietokoneella, älypuhelimella tai muulla älylaitteella. Oiva tilaisuus harjoitella oman tanssin tekemistä ja vaikka osallistua valmiilla teoksella myöhemmin keväällä Lopputyöt ja omat tanssit -esitykseen.

Ilmoittautumiset tanssityövälineen testaajaksi suoraan Emilialle emilia@vinha.net

Kesätyöntekijäksi Vinhaan 7.-18.6.
Tanssiopisto Vinha palkkaa neljä nuorta kesätöihin kahdeksi viikoksi. Kesätyöntekijä toimii opiston kesäleirien apulaisena ja avustaa tanssiopiston siivous- ja järjestelytöissä opiston eri toimipisteissä.

Työn ajankohta: 7.-18.6.2021, päivittäinen työaika n. 6h.
Lähetä vapaamuotoinen hakemus sähköpostitse viimeistään 31.3.2021 emilia@vinha.net

Vihti:
Vihdin kesätyösetelit on tarkoitettu 15 – 18 -vuotiaille (2003 – 2006 -syntyneet). Lisätietoa: https://kesatyoseteli.weebly.com/

Karkkila:
Karkkilan kesätyösetelit on tarkoitettu 16 – 18 -vuotiaille (2003 – 2005 -syntyneet). Voit hakea Vinhaan suoraan tai kun olet voittanut setelin kesätyöseteliarvonnassa. Arvontaan ilmoittautuminen on 22.2-15.3. ja arvonta suoritetaan 26.3. Lisätietoa: https://www.karkkila.fi/sivut/FI/Kesatyosetelit-2021

Tanssiyhdistyksen vuosikokous ti 23.3.
Tanssiopiston toimintaa ylläpitää Luoteis-Uusimaan tanssiyhdistys Vinha ry. Tanssiyhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous pidetään etäyhteyksin tiistaina 23.3. ja kaikille vuoden 2020 jäsenille lähetetään postitse kutsu. 

Jos olet kiinnostunut tulemaan mukaan taustayhdistyksen toimintaan, ole yhteydessä Saaraan, joka kertoo mielellään lisää hallitustoiminnasta saara@vinha.net, p. 0400 250 941 

Lukuvuosi-ilmoittautuminen 2021-2022 alkaa ma 29.3.
Ilmoittautuminen ensi lukuvuodelle on
29.3.-11.4. Jatkaville oppilaille
12.-25.4. Uusille oppilaille

Lukuvuoden 2021-2022 lukujärjestys kootaan ilmoittautumisten mukaan. Lähetämme tarkemmat ilmoittautumisohjeet maaliskuun lopulla. 

Lukiodiplomiesitysten livestriimaus pe 23.4. klo 18
Karkkilan lukiodiplomiesityksen livestriimaus Karkkilasalista lähetetään perjantaina 23.4. klo 18 tanssiopiston Facebook-liven kautta. Lukiodiplomiesitys järjestetään huhtikuussa, mikäli rajoitukset sallivat.  

Lopputyöt ja omat tanssit la 8.5.
Lopputyöt ja omat tanssit livestriimataan Karkkilasalista lauantaina 8.5. 

Kaikenikäiset opiston tanssioppilaat voivat ilmoittautua mukaan esiintymään omalla tanssilla. Ilmoittautumiset Saanalle saana@vinha.net keskiviikkoon 7.4. mennessä. Kerro ilmoittautuessasi nimi ja tanssiryhmä, esityksen nimi ja musiikki. 

Tanssi sanoissa! -esityskuvaukset viikolla 20 ja esitysstriimaus su 6.6.
Kevään Tanssi sanoissa! -esitysharjoitukset ja kuvaukset Karkkilassalissa on siirretty toukokuun lopulle. Harjoituksia pidetään omien tuntien puitteissa viikolla ja kuvaukset järjestetään pe-la 21.-22.5. Esityksen livestriimaus on sunnuntaina 6.6.

Alakouluikäisten kesäleirit 2021
Karkkilan alakouluikäisten kesäleiri järjestetään ma-pe 7.-11.6. Vihdin alakouluikäisten kesäleiri järjestetään yhteistyössä Vihdin kuvataidekoulun kanssa ma-pe 14.-18.6. Lisätietoja leireistä on tulossa pian ja ilmoittautumiset aukeavat huhtikuuhun mennessä.

Muut tiedotteet:

Tervetuloa tanssimaan lukuvuonna 2021-2022!

Tässä tiedotteessa:Lukuvuoden 2021-2022 teemana on Yhteinen ympäristöLukujärjestys on julkaistu!Täydentävien opintojen jaksot Ryhmäkohtaiset ilmoittautumisvahvistuksetOpiston henkilökunta lukuvuonna 2021-2022Lukuvuoden tärkeät päivämäärätToimipaikat tulevana...

lue lisää

Toukokuun oppilastiedote

Tässä tiedotteessa:Opiston tarkennettu maskisuositus 3.5. alkaenTanssi sanoissa! -kuvaukset viikolla 20 Liput Tanssi sanoissa! -etäesitykseen su 6.6. klo 17 Alakouluikäisten kesäleirien ilmoittautuminen päättyy pe 14.5.Aikuisten kesätanssitunteja Karkkilassa, Lohjalla...

lue lisää

Huhtikuun oppilastiedote

Tässä tiedotteessa:Opetus 30.4. astiTarkennettu maskisuositusIlmoittautuminen uusille oppilaille on alkanut 15.4.Tule tanssimaan! Facebook Live la 17.4.Vihtiläinen 15 - 18-vuotias  nuori! Tervetuloa kesätöihin 7.-18.6.Tanssiyhdistyksen...

lue lisää

Lukuvuositiedote 2020-2021

Lukuvuositiedote 2020-2021Julkaistu 7.8.2020 Hei, Tanssiopisto Vinhan viikkotunnit alkavat lähiopetuksella lukujärjestyksen mukaan ensi maanantaina 10.8.2020. Tervetuloa tanssimaan! Noudatamme opistossa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) sekä Opetus-ja...

lue lisää

TanssiopistoVinha