040 588 98 47 toimisto@vinha.net
Etsitkö Eeposta? SIIRRY EEPOKSEEN

Lukuvuositiedote 2020-2021

28.01.2021 | Tiedote, Yleinen

Lukuvuositiedote 2020-2021
Julkaistu 7.8.2020

Hei,

Tanssiopisto Vinhan viikkotunnit alkavat lähiopetuksella lukujärjestyksen mukaan ensi maanantaina 10.8.2020. Tervetuloa tanssimaan!

Noudatamme opistossa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) sekä Opetus-ja kulttuuriministeriön (OKM) antamia korona-ajan hygieniaohjeistuksia. Toivomme huoltajien keskustelevan tanssioppilaiden kanssa etukäteen sähköpostitse lähetetyistä ja tämän tiedotteen lopusta löytyvistäuusista käytänteistä. Opetushallitus ei suosittele riskiryhmään kuuluvien henkilöiden osallistumista taiteen perusopetuksen lähiopetukseen epidemiatilanteen aikana. Yhteisiä ohjeita noudattaen pidämme huolta siitä, että tanssiminen on mahdollisimman turvallista ja mukavaa kaikille.

Odotammeopistollajo kovasti sitä, että pääsemme jälleen tanssimaan teidän kanssa yhdessä! Lisää kauden aloituksesta voi käydä lukemassa opiston blogista,johon Saara on käynyt kirjoittamassa.

Terveisin opiston toimistolta,
Sara, Saara ja Varpu

LUKUVUOSI ALKAA

Tanssiopisto Vinha aloittaa lukuvuoden ensimmäistä kertaa taiteen perusopetuksen tuntiperustaisen valtionosuusavustuksen piirissä, tuttavallisemmin VOS-kouluna. Lukuvuoden alku on erityinen myös siitä syystä,että maailmanlaajuinen koronapandemia ravistelee meitä Suomessakin. Opetus-ja kulttuuriministeriö myönsi heinäkuussa opistollemme koronapandemiasta aiheutuneiden kulujen kattamiseen ja palveluiden saatavuuden turvaamiseen ja kehittämiseen avustusta. Tanssiopisto Vinhan tavoitteena on kyetä tarjoamaan ja kehittämään laadukasta taiteen perusopetusta luoteisella Uudellamaalla epävarmoinakin aikoina.

Kiitos, kun olet mukana turvaamassa opiston toiminnan jatkuvuutta osallistumalla toimintaamme. Ollaan yhdessä tulevana lukuvuonna rohkeita, vastuullisia ja pitämässä tanssiyhteyttä auki!

TANSSI SANOISSA! -LUKUVUOSITEEMA

Ensi lukuvuonna opiston teemana on Tanssi sanoissa!. Lukuvuoden aikana syvennytään tutkimaan sanojen, tekstin ja tarinoiden yhteyttä tanssiin. Nyt on aika makustella tarinaa tanssin lähtökohtana, miettiä tanssikokemuksen sanallistamista, keksiä uusia sanoja kuvaamaan tanssimista tai vaikkapa uppoutua tanssianalyysikeskusteluun. Myös lukuvuoden esitykset suunnitellaan Tanssi sanoissa!-teeman ympärille.

LUKUVUOSI JA LOMA-AJAT

Syyslukukausi alkaa viikolla 33, maanantaina 10.8.2020
Kevätlukukausi alkaa viikolla 2, maanantaina 11.1.2021

Syysloma viikolla 42, ei opetusta
Talviloma viikolla 8, ei opetusta
Pääsiäinen pe-ma2.-5.4., ei opetusta
Vappuaatto pe 30.4., ei opetusta
Helatorstai to 13.5., ei opetusta

Viikko-opetusta järjestetään 17 viikkona lukukauden aikana. Esitysharjoitus ja esiintyminen korvaavat yhden opetuskerran.

UUDET OPPILAAT

Vapaille oppilaspaikoille otetaan uusia oppilaita myös lukuvuoden aikana. Uudet oppilaat saavat 10 euron rekisteröintimaksulla tutustua toimintaan kahden tanssitunnin ajan. Ilmoittautuminen on voimassa koko lukuvuoden, ellei uuden oppilaspaikan peruutusta tehdä heti kahden kokeiluviikon jälkeen opiston toimistoon.

JATKAVAT OPPILAAT

Jatkavien oppilaiden tuntiperuutukset tulee tehdä ennen kauden alkua ja tuntimuutokset kahden viikon kuluessa kauden aloituksesta. Kaikki jatkavien oppilaiden tuntimuutokset tulee tehdä opiston toimiston kautta.

HENKILÖKUNTA

Tulevana lukuvuonna rehtorina toimii Saara Mikkola-Ylitolva ja apulaisrehtorina Varpu Asiala. Tanssia opettavat Jérémy Gaudibert, Pauliina Kettunen, Saana Kulmala, Ville Nylén, Suvi Palonen, Aino Purhonen, Mari Rautiainen ja Ninni Tuovila. Opiston toimistolla oppilasasioissa auttaa Sara Riihiaho.

VAPAAOPPILASPAIKKAHAKU AVOINNA 31.8. ASTI

Tanssiopistossa myönnetään vapaaoppilaspaikkoja. Ensi lukuvuoden tai syyslukukauden osalta vapaaoppilaspaikkaa voi hakea 31.8. mennessä lähettämällä vapaamuotoisen hakemuksen opiston toimistoon toimisto@vinha.net.

Hakijalla tulee olla oppilaspaikka ennen vapaaoppilaspaikan hakemista. Lisää tietoa vapaaoppilaspaikasta löytyy nettisivuiltamme Hinnat-valikon alta vapaaoppilaspaikat-osion kohdalta.

ENSIMMÄISTÄ KERTAATANSSITUNNILLE?

Oletko tulossa itse ensimmäistä kertaatunnille tai oletko tuomassa tanssista innostunutta lasta tanssitunnille? Harrastuksen aloittaminen on iso juttu, onnea päätöksestä! Valmistaudu ensimmäiseen tuntiin tutustumalla etukäteen opiston tanssituntiohjeistukseen ja epidemia-aikana myös korona-ajan hygieniaohjeistuksiin.

Kolmevuotiaasta alkaen tanssioppilaat tanssivat tunneilla ilman huoltajaa. Pyrimme siihen, että tunneille osallistutaan ilman huoltajaa jo ensimmäisestä tanssitunnista alkaen, joten asiasta on hyvä jutella kotona lapsen kanssa etukäteen. Ensimmäisen tunnin ajaksi huoltajan on hyvä jäädä odottamaan salin ulkopuolelle sen välittömään läheisyyteen siten, että on puhelimitse tavoitettavissa.

Opisto pyrkii pitämään perinteiset avoimet ovet perheenjäsenille viikolla 41 myös tänä syksynä. Seuraamme epidemiatilannetta ja tiedotamme avoimista ovista lisää syksyn kuluessa.

Iloista ensimmäistä tanssituntia!

Muut tiedotteet:

Tervetuloa tanssimaan lukuvuonna 2021-2022!

Tässä tiedotteessa:Lukuvuoden 2021-2022 teemana on Yhteinen ympäristöLukujärjestys on julkaistu!Täydentävien opintojen jaksot Ryhmäkohtaiset ilmoittautumisvahvistuksetOpiston henkilökunta lukuvuonna 2021-2022Lukuvuoden tärkeät päivämäärätToimipaikat tulevana...

lue lisää

Toukokuun oppilastiedote

Tässä tiedotteessa:Opiston tarkennettu maskisuositus 3.5. alkaenTanssi sanoissa! -kuvaukset viikolla 20 Liput Tanssi sanoissa! -etäesitykseen su 6.6. klo 17 Alakouluikäisten kesäleirien ilmoittautuminen päättyy pe 14.5.Aikuisten kesätanssitunteja Karkkilassa, Lohjalla...

lue lisää

Huhtikuun oppilastiedote

Tässä tiedotteessa:Opetus 30.4. astiTarkennettu maskisuositusIlmoittautuminen uusille oppilaille on alkanut 15.4.Tule tanssimaan! Facebook Live la 17.4.Vihtiläinen 15 - 18-vuotias  nuori! Tervetuloa kesätöihin 7.-18.6.Tanssiyhdistyksen...

lue lisää

Maaliskuun oppilastiedote

Tässä tiedotteessa:Opetus maaliskuussa 8.-28.3.Pääsiäisloma 2.-5.4.Tarkennettu maskisuositusUudet nettisivut ovat auenneetToivekysely on auki 14.3. astiTanssiopiston opetussuunnitelman päivityskuulumisetTOP: Dancing to the weekend alkaa pe 12.3.TOP: Omat tanssit...

lue lisää

SaraRiihiaho

Opistosihteeri