Toimisto


Tanssiopisto Vinha

Taidetalo Siirilä

Niuhalanraitti 16

03400 Vihti


Ma - to klo 11-14

p. 040 588 9847

toimisto@vinha.net


Tanssiopisto Vinhan toimisto sijaitsee Vihdin kirkonkylällä Taidetalo Siirilässä. Toimistolla ollaan pääsääntöisesti paikalla maanantaista torstaihin. Toimiston ulko-ovi on lukossa, joten olethan yhteydessä puhelimitse, jos tulet käymään. Toimiston puhelimeen vastaavat Varpu Asiala ja Saara Mikkola-Ylitolva.

Pankkiyhteys:

FI27 4006 0010 0281 95 (Länsi-Uudenmaan Säästöpankki, Karkkila)

Y-tunnus 1999513-2

 

 

Opetuspisteet

Karkkila

Nyhkälän koulu

Huhdintie 13

03600 Karkkila

Vinhalla on Karkkilassa kaksi tanssisalia, jotka sijaitsevat Nyhkälän koulun monitoimisaleissa. Sisäänkäynti on Huhdintien puolelta taksikoppia vastapäätä. Ulko-ovi on aina lukossa ja oppilaat saavat Vinhan toimistosta koodin, jolla ulko-oven saa auki. Saadaksesi koodin ole yhteydessä Vinhan toimistoon: toimisto@vinha.net p. 040 558 9847. Opettaja tulee avaamaan oven ennen kertamaksutuntien ja kurssien alkua ja varmistaa, että kaikki oppilaat pääsevät sisään.

 

Vihdin kirkonkylä

Taidetalo Siirilä

Niuhalanraitti 16

03400 Vihti

Vihdin kirkonkylässä Vinha tanssii Taidetalo Siirilässä tanssisalissa ja juhlasalissa, lisäksi Vinhan toimisto sijaitsee Siirilässä. Vinhan oppilaiden sisäänkäynti on pääovesta Niuhalanraitin puolelta.

 

Nummela

Vihdin uimahalli

Hiidenvedentie 3

03100 Nummela

 

Touhulan päiväkoti

Kotikyläntie 1

03100 Nummela

 

Pusula

Oloviisaan ampumarata

Lähteenmäentie 2

03850 Pusula

 

Luoteis-Uusimaan tanssiyhdistys Vinha ry.

Puheenjohtaja: Pia Kataja
Varapuheenjohtaja: Elina Sievänen
Taloudenhoitaja: Aila Järveläinen
Sihteeri: Milla Malmberg
Muut hallituksen jäsenet: Kirsi Eskelinen, Marjaana Järviö, Suvi Koivuharju, Mari Partanen, Ritva-Liisa Urho

Yhteydenotot: hallitus@vinha.net

Henkilökunta


Tanssia Vinhassa lukuvuonna 2017-2018 opettavat Varpu Asiala, Pauliina Kettunen, Saana Kulmala, Milla Malmberg, Saara Mikkola-Ylitolva, Anu Nordling ja Mari Rautiainen. Riikka Herva on mukana koko lukuvuoden sirkuskurssien opettajana. Lisäksi Vinhan toimistotöissä auttaa Karkkilan kaupungin palkkaama taidekoulujen yhteinen koulusihteeri Heini Järvi.

Kevätlukukaudella 2018 Vinhassa aloittaa Niina Forsman Anun äitiyslomasijaisena. Lisäksi Heini jää tammikuun lopussa pois Vinhan töistä ja hänen tilallaan aloittaa artesaani ja merkonomi Katja Hakalax.

Hallintohenkilökunta

Saara Mikkola-Ylitolva

Rehtori (lv 2017-2018)

LUE LISÄÄ

Tanssitaiteen maisteri (tanssipedagogiikka)
Tanssinopettaja AMK

Puh. 0400 250 941
saara@vinha.net

Opetus lukuvuonna 2017-2018: lastentanssi, nykytanssi, nykykansantanssi, Vihdin esitysryhmä ja aikuisten syventävä ryhmä. Saara on opettanut Vinhassa vuodesta 2011.

Tanssinopetus sisältää virtaavia määriä energiaa joka syntyy liikkeestä ja äänestä. Opettaminen, ja erityisesti tanssiminen itsessään, sisältää myös paljon sanojen ulottumattomissa olevaa kokemusta. Kohtaaminen ja dialogi on tärkeää sekä oman kokemuksen että muiden ryhmässä olevien kanssa. Minulle on opettajana tärkeää, että kykenen luomaan tilan, jossa oppilaalla on vapaus ilmaista ja etsiä itseään - tuntea niin onnistumista kuin epävarmuutta. Tanssimisessa on hyvä yhteisen tekemisen aspekti, ja monesti asioiden ihmettely on vallattomasti mielenkiintoisempaa yhdessä tanssien kuin yksin.

En muista aikaa, jolloin en olisi tanssinut - olen tanssinut aina. Tanssi on johdattanut minut vuosien aikana opiskelemaan ja esiintymään sekä läpi Suomen että ulkomaille eripituisten periodien ajaksi. Tanssin maailma tarjoaa inspiroivan lähtökohdan kohdata ympäröivä todellisuus sen kaikessa monimuotoisuudessa. Tanssi ja tanssiminen auttavat minua kuljettamaan kokemuksia, ymmärtämään tätä aikaa ja ajankulkua sekä hengittämään kulloisessakin tilassa ja paikassa elävämmin kuin monet muut liikkumisen ja olemisen muodot.

Vinhan töiden lisäksi teen opetus- ja koreografin töitä freelancerina ja olen toiminut eri taiteenaloja yhdistävässä VäkeväKollektiivissa sen perustamisesta lähtien.

Varpu Asiala

Apulaisrehtori

LUE LISÄÄ

Tanssinopettaja AMK

Puh. 0400 224 916
varpu@vinha.net

Opetus lukuvuonna 2017-2018: lastentanssi, taidetanssi, nykytanssi, jätkät, Vihdin esitysryhmä, HappyHour ja nykytanssin syventävä ryhmä. Ohjaavana opettajana lukiodiplomi-kurssilla ja laajan oppimäärän päättötyön opiskelijoilla. Varpu on opettanut Vinhassa vuodesta 2009 ja toiminut tanssiopiston apulaisrehtorina vuodesta 2011.

Opetukseni päätavoite on saada oppilaat tutustumaan ja hahmottamaan omaa kehoaan liikkumisen välineenä ja saada erilaisia kehollisia kokemuksia samalla tanssitaitoja opetellen. Tunneillani toivon olevan läsnä tanssin riemu ja ilo ja yhteinen tekemisen meininki. Opettajana toivon, että voin jakaa omia hyviä kokemuksiani tanssin hyvää tekevästä voimasta eteenpäin.

Olen aloittanut tanssitunnit Tanssikoulu Balanssissa (nykyinen Nurmijärven tanssiopisto) alle kouluikäisenä. Lukioikäisenä tanssista tuli entistä isompi osaa elämää, kun aloitin opiskelun Vaskivuoren lukion tanssipainotteisella linjalla. Kipinä tanssin opettamiseen syttyi lukion jälkeisen välivuoden aikana, kun tein muutamia opettajien sijaisuuksia. Päädyin Kuopion Musiikki- ja Tanssiakatemiaan opiskelemaan tanssinopettajaksi ja valmistuttuani asuin vielä vuoden Kuopiossa opettaen tanssia Kuopion konservatoriolla ja Kansalaisopistossa. Etelä-Suomeen palattuani löysin Vinhan ja nykyään opetustyön lisäksi minut löytää usein myös opiston toimistolta.

Milla Malmberg

Rehtori (toimivapaalla lv 2017-2018)

LUE LISÄÄ

Filosofian maisteri (tanssintutkimus)
Tanssinopettaja
Tanssiterapeutti

Puh. 0400 201 353 (ke, pe)
milla@vinha.net

Opetus lukuvuonna 2017-2018: taaperotanssi, lastentanssi, Karkkilan esitysryhmä, HappyHour ja kehonhuolto. Milla on opettanut Vinhaa edeltäneessä Päiväkoti Karkin kannatusyhdistyksen tanssikoulussa vuodesta 1998. Vinhassa Milla on opettanut ja toiminut rehtorina heti opiston alusta alkaen, vuodesta 2006.

Tanssi on minulle ensisijaisesti kokemus. Nautin liikkeestä ja musiikista, vuorovaikutuksesta ja hetkessä elämisestä, esiintymisen riemua unohtamatta. Tanssinopettajana toivonkin, että pystyn välittämään edes murto-osan siitä tanssin taiasta eteenpäin, jonka lumoihin itse aina palaan, uudelleen ja uudelleen.

Olen alunperin Vinhan edeltäjän, Karkin tanssikoulun kasvatti. Päädyin töihin Karkkilaan ja Vihtiin jo syksyllä 1998 ja olen ehtinyt vuosien varrella opettaa kaikenikäisiä oppilaita, kaikkia Vinhassa tarjottuja tanssilajeja ja kaikissa Vinhan toimipisteissä. Kaikkein omimmaksi tunnen improvisaation, nykytanssin ja lastentanssin sekä kehonhuollon. Esitysryhmien opetus tuntuu tosi mielekkäältä, ja olenkin paljon ohjannut erilaisia esityksiä. Tanssista on tullut vuosien aikana niin merkittävä osa omaa arkea, että en osaa kuvitella elämistä ilman sitä.

Heini Järvi

Koulusihteeri

LUE LISÄÄ

Karkkilan taidekoulujen koulusihteeri

Heini työskentelee Karkkilan kaupungin palkkaamana Tanssiopisto Vinhassa, Karkkilan Musiikkikoulussa ja Karkkilan Kuvataidekoulussa. Vinhassa Heini auttaa pääasiassa taloushallinnon töissä.

Opettajat

Pauliina Kettunen

Opettaja

LUE LISÄÄ

Tanssitaiteen maisteri (tanssipedagogiikka)
Tanssinopettaja AMK

Puh. 0400 599 290 (ma, ti, to)
pauliina@vinha.net

Opetus lukuvuonna 2017-2018: taaperotanssi, lastentanssi, nykytanssi, baletti, nykytanssin syventävä ryhmä ja aikuisten syventävä ryhmä. Pauliina on opettanut Vinhassa vuodesta 2015.

Minun tanssinopetuksessa peruspilarit ovat yhdenvertainen kohtaaminen, kehon kunnioitus ja kehon kuunteleminen. Jokainen saa tulla tanssimaan juuri sellaisena kuin on. Tanssitunneillani opetellaan anatomiaa ikätasoisesti, mikä rakentaa pohjaa tanssijan itseilmaisulle ja harjoittelulle tanssilajista riippumatta. Rohkaisen oppilaitani positiivisen kannustamisen kautta löytämään oman osaamisensa ja testaamaan kehon ja itseilmaisun rajojaan turvallisessa ympäristössä.

Vanhemmat veivät minut tanssitunnille, kun olin kolmevuotias. Tanssimaailma vei minut mukanaan ja harrastusvuodet keskittyivät luovaan tanssiin, nykytanssiin ja balettiin. Nuoruusvuosina tutustuin myös muun muassa salsaan ja japanilaiseen butoh-tanssiin. Ammattiopintojen kova treeni toi mukanaan vammoja, mikä motivoi minua etsimään keinoja tanssia kehoystävällisemmin, kehoa kuunnellen. Viime aikoina olen tanssijana kiinnostunut erityisesti kontakti-improvisaatiosta, pari-akrobatiasta ja vapaasta tanssista. Niiden kautta koen yhteyttä itseeni ja toisiin ihmisiin. Tanssissa on voimaa, jota haluan opettaen jakaa toisille nautittavaksi!

Saana Kulmala

Opettaja

LUE LISÄÄ

Tanssinopettaja AMK

Puh. 0400 611 669 (ma-to)
saana@vinha.net

Opetus lukuvuonna 2017-2018: taaperotanssi, lastentanssi, taidetanssi, nykytanssi, jazz, nykytanssin syventävä ryhmä ja aikuisten syventävä ryhmä. Saana on opettanut Vinhassa vuodesta 2011.

Tunneillani heittäydytään täysillä tanssin pyörteisiin turvallisessa ja kannustavassa ilmapiirissä. Kehitämme yhtälailla sekä omaa ilmaisua että tanssitaitoja. Kannustan oppilaita kokeilemaan, etsimään ja löytämään. Tutustumme kehoon ja sen eri liikemahdollisuuksiin korostaen mielen ja kehon yhteyttä. Tunneilla antaudutaan liikkeen vietäväksi ja löydetään oma sisäinen kipinä tanssiin.

Aloitin tanssin harrastamisen nuorena ja sen jälkeen se onkin aina kulkenut matkassani. Tanssipolkuni alkoi lastentanssilla, jonka jälkeen nykytanssi vei minut mukanaan ja myöhemmin rinnalle tuli myös jazztanssi. Tanssi on vienyt minua Karjaalle, Ouluun, Turkuun sekä ulkomaille oppilasvaihdon yhteydessä Lissaboniin että loppuharjoittelun myötä Chicagoon. Minulle tanssi on energiaa, vauhtia, herkkyyttä, pysähtymistä, havainnointia, kokemista, oppimista, hetkessä olemista ja tuntemista. Tanssin kautta voi löytää yhteyden itseensä ja muihin.

Opettamisen lisäksi toimin freelance-tanssijana. Tanssijana olen esiintynyt niin Suomessa kuin ulkomailla.

Anu Nordling

Opettaja

LUE LISÄÄ

Tanssinopettaja
Tanssinopettaja STOL (Suomen tanssinopettajain liitto)
Tanssinopettaja IDTA (International Dance Teachers´Association)

Puh. 0400 240 002 (ma, ke)
anu@vinha.net

Opetus lukuvuonna 2017-2018: street. Anu on opettanut Vinhasta vuodesta 2016.

Minulle on tärkeää, että tanssitunneillani on mukavaa ja että voin tarjota oppilaille mahdollisuuden tanssia monenlaisia koreografioita. Tekniikka on tärkeää, mutta sen hiominen ei saa mennä tanssin ilon edelle. Tanssi lähtee kuitenkin jokaisen sydämestä - oma tyyli on aina paras tyyli.

Olen valmistunut Oulun seudun konsevatoriossa, pääaineena kilpa- ja seuratanssi. Vaikka oma tanssimiseni on alkanut paritanssien maailmasta, hurahdin koulutuksen aikana disco- ja showtansseihin sekä hiphoppiin. Sain hyvän koulutuspohjan näille lajeille ja kun sain opiskelun ohessa työpaikan, jossa pääsin opettamaan kyseisiä lajeja, olin myyty. Paritanssit ovat edelleen lähellä sydäntäni ja nautin erilaisten tanssituntien vetämisestä. Olen käynyt monia kursseja (mm. Nike Convention, Bailatino, Temppuliikuntaa lapsille) ja osallistunut moniin sekä kilpatanssi- että showtanssikilpailuihin.

Mari Rautiainen

Opettaja

LUE LISÄÄ

Tanssinopettaja

Puh. 0400 599 490 (ke, pe)
mari@vinha.net

Opetus lukuvuonna 2017-2018: Karkkilan esitysryhmä, Happy Hour. Mari on opettanut Vinhassa vuodesta 2006.

Tanssitunneillani liikutaan monipuolisesti luovuutta ja ilmaisua painottaen. Opettajana minulle on tärkeää antaa oppilaille keinoja omakohtaisen ja itselle luovan tanssi-ilmaisun löytämiseen sekä oman liikemateriaalin tuottamiseen. Tunneillani myös yhdistellään eri tanssilajeja rohkeasti ja ennakkoluulottomasti.

Olen valmistunut Sibelius-lukion tanssilinjalta ja alun perin olen Vinhan sekä sitä edeltäneen Karkin tanssikoulun kasvatti. Vuosien varrella tutuksi on tullut niin lastentanssi-, nykytanssi- kuin katutanssiryhmienkin opetus, ja eniten olen työskennellyt esitysryhmien toiminnan koordinoinnin ja opetuksen parissa. Tanssissa minulle on tärkeintä ilo, vapaus ja onnistumisen kokemukset. Tanssin riemu kuuluu ihan kaikille!

Tule meille töihin!

Oletko kiinnostunut työskentelemään Tanssiopisto Vinhassa? Tarjoa meille omaa osaamistasi tai kurssi-ideoita lähettämällä yhteystietosi ja CV osoitteeseen saara@vinha.net.

Tanssiopisto Vinha on Suomen Tanssioppilaitosten liiton, STOPP ry:n, jäsenkoulu  ja noudattaa PALTA ry:n, STOPP ry:n ja TEME ry:n välistä tanssinopettajien työehtosopimusta. Vinhassa työskentelee sekä päätoimisia että sivutoimisia opettajia. Tervetuloa mukaan työyhteisöömme tekemään luovaa, alueellista ja monipuolista tanssityötä!