HENKILÖKUNTA

Lukuvuonna 2017 - 2018 Vinhan opetustyössä toimivat Varpu Asiala, Riikka Herva, Pauliina Kettunen, Saana Kulmala, Milla Malmberg, Saara Mikkola-Ylitolva, Anu Nordling ja Mari Rautiainen. Toimistossa työskentelevät Leena Jordman (toimistosihteeri), Saara Mikkola-Ylitolva (rehtori) sekä Varpu Asiala (apulaisrehtori).

Varpu Asiala, opiston apulaisrehtori, - varpu(AT)vinha.net
Savonia Ammattikorkeakoulusta keväällä 2008 tanssinopettajaksi valmistunut Varpu on alunperin Nurmijärven Tanssiopiston kasvatti. Varpu aloitti tanssiopintonsa jo 5-vuotiaana ja sai tanssin laajan oppimäärän päättötodistuksen keväällä 2003. Ennen Vinhaa Varpu on opettanut tanssia mm. Kuopion Konservatoriossa ja Kuopion Kansalaisopistossa. Vinhassa Varpu on opettanut syksystä 2009; monipuolisen opettajan lajivalikoimaan kuuluvat taaperotanssi, lastentanssi, nykytanssi ja jazz.

Riikka Herva - riikka(AT)vinha.net
Riikka on Kemin seudulla varttunut, mutta Helsingin kautta Karkkilaan koukannut teatteriopettaja, joka on esittävän taiteen monitoiminainen. Hän valmistui luokanopettajaksi Helsingin yliopistosta harrastaen ammattinsa rinnalla koko ajan teatteria, kunnes teatteri vei voiton. Näin tie johtikin opiskelemaan esittävää taidetta ammattikorkeakoulu Metropoliaan. Teatteri-ilmaisun ohjaajan paperit saatuaan Riikan työt ovat vaihdelleet lastenteatterin näyttelijästä teatteriopettajaan ja oman teatteriyhdistyksen pyörittämiseen. Teatterin tekemisen lisäksi Riikan erikoisosaamiseen kuuluu ukulelen soittaminen, lavatanssit, capoeira (brasilialainen taistelutanssi) ja akrobatia. Vinhassa Riikka on toiminut opettajana keväästä 2013, lisäksi Riikka on tiiviisti mukana opiston työpajatoiminnassa.

Pauliina Kettunen - pauliina(AT)vinha.net
Kuopiosta alunperin lähtöisin oleva Pauliina aloitti tanssimisen jo 3-vuotiaana. Kuopion Yhteiskoulun musiikkilukion tanssilinjan, Savonia Ammattikorkeakoulun tanssinopettajaopintojen sekä Teatterikorkeakoulun tanssipedagogiikan opinnot läpikäyneen Pauliinan pääaineena on baletti, mutta myös lastentanssi ja nykytanssi ovat lähellä sydäntä. Vuodesta 2007 opettajana työskennellyt monipuolinen opettaja on opettanut eri puolella Suomea, mutta tutustunut myös Kansadan Kansallisbaletin toimintaan. Tanssin opettamisen lisäksi Pauliina toimii esiintyjänä nykytanssin ja performanssin rajamailla. Vinhassa Pauliina on aloittanut työskentelyn syksyllä 2015.

Saana Kulmala - saana(AT)vinha.net
Tampereelta kotoisin oleva Saana on valmistunut tanssinopettajaksi Turun Taideakatemiasta 2009. Opiskeluihin liittyvän loppuharjoittelun Saana teki Chicagossa opiskellessaan amerikkalaista Jump Rhythm -tekniikkaa. Vinhassa Saana on opettanut syksystä 2011 ja on tullut tutuksi monipuolisena opettajana niin eri tanssilajien, opetuspisteiden kuin kerhojen ja kurssienkin opettajana.

Milla Malmberg, - milla(AT)vinha.net
Milla on toiminut opettajana Vinhaa edeltäneessä Karkin tanssikoulussa vuodesta 1998 alkaen. Tanssiterapeutin koulutuksen saanut Milla tuntee omimmaksi lajikseen tanssi-improvisaation, joka onkin nähtävissä kaikilla hänen tunneillaan. Tanssiopintojaan Milla on täydentänyt esim. tanssintutkimuksen opinnoilla Tampereen yliopistossa, Teatterikorkeakoulun aikuiskoulutuskeskuksessa, Jyväskylän Yliopistossa sekä useilla eri kursseilla. Lisäksi hänellä on laaja musiikki- ja teatterihistoria, ja siksi hän on toiminut myös teatteri-ilmaisun ja musiikkileikkikoulun opettajana. Lukuvuoden 2017 - 2018 ajan Milla työskentelee Vinhassa tuntiopettajana ja on toimivapaalla opiston rehtorin työstä.

Saara Mikkola-Ylitolva, opiston rehtori lukuvuonna 2017 - 2018, saara(AT)vinha.net
Jokioisilta kotoisin oleva Saara Mikkola-Ylitolva on tapaillut tanssiaskelia heti kävelemään oppiessaan. Lukion jälkeen tie vei Ruotsin Musikkonservatoriet Faluniin tanssijakoulutukseen ja sieltä matka jatkui Oulun seudun ammattikorkeakouluun, josta Saara valmistui tanssinopettajaksi keväällä 2011 pääaineenaan kansantanssi. Opintojen aikana hän vaihto-opiskeli Tallinnan yliopistossa koreografiapuolella sekä suoritti osan työharjoittelustaan Ruotsissa. Saara on tehnyt tanssijan ja tanssinopettajan töitä ympäri Suomea ja osaksi myös ulkomailla. Saara on tanssinut monia eri tanssinlajeja; nykytanssin ja kansantanssin yhdistäminen, nykykansantanssi, on lähinnä hänen sydäntään.

Anu Nordling - anu(AT)vinha.net
Vihdistä kotoisin oleva Anu on kilpa- ja seuratanssin, discon, katutanssien ja erilaisten jumppalajien rautainen ammattilainen. Oulun konservatioriosta tanssinopettajaksi valmistunut Anu opettaa Vinhassa streetin ryhmiä Karkkilassa ja Vihdissä.

Mari Rautiainen - mari(AT)vinha.net
Mari on alunperin Vinhan ja sitä edeltäneen Karkin tanssikoulun oma kasvatti, mutta on toiminut opettajana jo useita vuosia. Mari on tuttu kasvo myös kurssien, kerhojen ja etenkin esitysryhmän opettajana, ja Marin koreografioita on saatu ihastella lukuisissa paikoissa Vinhan toimialueella.